Top2000 kerkdienst in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis.

Op zondag 20 januari om 15.30 uur is er een bijzondere oecumenische kerkdienst in de Lambertuskapel op het terrein van het Elkerliek Ziekenhuis.

Na intensieve gesprekken vooraf met Ds. Corine Beeuwkes-van Ede, Kerkelijk werker Pieter Flach, Pastoor John van de Laar, Pastor Ton Schepens en het zoeken naar beschikbare muziek samen met Ad Brouwers van de Band4you, kwam er eind september een oproep in krant en via Facebook, waarop zeer veel aanmeldingen binnenkwamen. De leeftijd van de koorleden ligt tussen 12 en 78 jaar!

Sinds begin november is dan ook een projectkoor met ruim 50 leden druk bezig met het instuderen van 10 mooie nummers uit de Top 2000 hitlijst. Een aantal voorbeelden: So incredible van Ilse de Lange, Home van Dotan,  A kind of magic van Queen, maar ook Vluchten kan niet meer van Frans Halsema en Jenny Arean en Stil in mij van Dik Hout.

Het thema van de dienst is : “Ik ook van jou”.  Ds. Beeuwkes stelt: “Als kerk wordt in alles de verbinding gezocht en wordt een liefdevolle boodschap verteld. Het kan een mooie kennismaking worden voor mensen die niets met de kerk hebben, maar uiteraard ook een andere beleving voor de trouwe kerkganger: Popmuziek die de kerkelijke boodschap ondersteunt!” De verbindende teksten tussen de muziek door, zijn ook heel bijzonder.

Het koor staat onder leiding van Arjan Mooij, die deze taak na de eerste 5 repetities heeft overgenomen van Marjan Vree-Quist, i.v.m. ziekte.

De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden als bijdrage aan de onkosten.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,042 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *