Tot bloei komen in ’t Speelhuis & De Cacaofabriek Helmond

*Alle voorstellingen bij ’t Speelhuis en de Cacaofabriek zijn natuurlijk voor mensen van alle leeftijden en niet alleen voor gasten uit Helmond. Toch voelen bepaalde mensen zich meer aangetrokken tot specifieke voorstellingen. De samenstellers van het programma weten bijna zeker dat de 50Plussers zich extra verheugen op de volgende voorstellingen van april.

*Op 1 april verschijnt in ’t Speelhuis Johan Derksen. Ditmaal niet over zijn passie voetbal, maar met artiesten onder de noemer Pioniers van de Nederpop. Leeftijdsgenoten zijn welkom en voor hen is deze luisteravond vast aanleiding om mee te gaan zingen of swingen. Extraatje: Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

*13 april The Seventies Unplugged. Een aanrader voor liefhebbers van pure akoestische muziek, ongeacht de leeftijd. Akoestische popmuziek is helemaal terug. De songs van de huidige singer-songwriters vinden vaak hun oorsprong bij idolen uit de Woodstock generatie, ruim 40 jaar geleden. The 70s UNPLUGGED katapulteert je naar deze gouden jaren van de popmuziek met muziek van Fleetwood Mac, CSNY, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, en vele anderen. Een muzikale memory lane, puur en ongekunsteld.

*Tot bloei 18 april weet Karin Bloemen het bijzonder Helmondse podium in de voormalige kerk te vinden, met de voorstelling Volle Bloei. De een ontluikt al in zijn jonge jaren, voor de ander begint het leven na zijn veertigste en sommige mensen lijken tot hun pensioen in de knop te staan. Bloemen zorgt ervoor dat haar publiek opbloeit als nooit tevoren.

*Op 26 april staan de Grote 3 in jongere versie op het podium; een beleving van herkenning. Adele Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong worden eervol vertolkt door een jonge garde. Op Koninklijke wijze. Een mooie voorstelling om Koningsdag mee af te sluiten. De drie vedettes levend bij elkaar brengen, dat gaat niet meer. Daarom voeren drie top-actrices, begeleid door een live-orkest, Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong op tijdens hun voorbereiding voor het concert dat ze helaas nooit samen gaven. Wat de voorstelling wel een mooie extra laag geeft is het onderliggende thema ouder worden: vergankelijkheid, lichamelijk verval en uiteindelijk sterven.

*Een dag later, 27 april, kunnen Jazz-liefhebbers hun hart op halen in de Cacaofabriek bij Estafest. Een jazzband met Anton Goudsmid. Gitarist Anton Goudsmit (violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist Mete Erker) en pianist Jeroen van Vliet spelen samen in een ongebruikelijke kamermuziekbezetting. Een feest voor het gehoor. Het aanbod is uiteraard breder in april. Bekijkt u het volledige programma op de websites. Erheen? Voor de voorstelling van De Grote 3 in ’t Speelhuis en voor het muzikale optreden Estafest in de Cacaofabriek worden 4x 2 kaarten verloot. Mailt u daarvoor de voorkeur van uw voorstelling en uw naam én telefoonnummer vóór 5 april naar actie@deloop.eu o.v.v. GP12

weekkrant-de-loop-logo-1

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,467 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *