TV Carolus heropent Tennispark met feestweek

In de afgelopen maanden is het tennispark van Tennisvereniging Carolus uitgebreid en grondig gerenoveerd. Op zaterdag 16 juni is om 14.00 uur de officiële heropening door Burgemeester Blanksma en mevrouw De Wit-Dubach. Vanaf 13.30 uur is iedereen die een kijkje wil komen nemen van harte welkom. Wethouder van sport, Harrie van Dijk, speelt een demowedstrijd samen met Paul Haarhuis en Niels Vink, aansluitend geeft Paul een clinic voor leden. Verder is er aandacht voor Gezond Clubhuis, Rookvrije generatie en Nielsonwheels.

 

Officiële opening door Burgemeester Blanksma

Op zaterdag 16 juni is iedereen die een kijkje wil komen nemen van harte welkom. Om 14.00 uur wordt het park officieel heropent door Burgemeester Blanksma en mevrouw Diny de Wit-Dubach. Mevrouw Diny de Wit-Dubach is de vrouw van de oprichter van TV Carolus, Thieu de Wit, die in 2016 is overleden. Na de opening wordt er natuurlijk getennist en wel door hele bijzondere gastern. Wethouder van sport, Harrie van Dijk, speelt een demowedstrijd samen met Paul Haarhuis en rolstoeltennisser, Niels Vink. Aansluitend geeft Paul een clinic voor leden. De officiële opening is de afsluiting van een feestweek met dagelijkse activiteiten voor leden.

Uitbreiding en nieuwe baansoort

Het aantal banen is recent uitgebreid van 8 naar 10 en de ondergrond is vervangen van kunstgras naar gravel (op verharding). Gravel is de beste ondergrond om jezelf als tennisser te ontwikkelen. Bovendien is de kans op blessures kleiner. Daarnaast toont onderzoek aan dat tennissers gravel als meest plezierige ondergrond ervaren om te tennissen. Gravel dat het hele jaar door bespeelbaar is, is de droom van menig tennisspeler en dat wordt nu bereikt met de nu aangelegde ondergrond.

Gouden vignet voor Gezond Clubhuis

Als eerste sportvereniging van Helmond krijgt TV Carolus op zondag 16 juni, het gouden vignet voor gezond clubhuis uitgereikt door Irene Walk van team Fit. De beheerders van het clubhuis, Lia en Maarten Verhoeven, hebben zich hier voor ingezet, met dit mooie resultaat. TV Carolus werkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Ze maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. TV Carolus werkte in dit traject samen met Gemeente Helmond en Team Fit.

Rookvrije generatie

Het nieuwe park is vrijwel geheel rookvrij, aansluitend op de landelijke beweging; Rookvrije generatie. Van ruim 9.000 m2 waar gerookt mocht worden naar alleen nog roken in een speciale rookruimte. Er is bewust voor deze overgangsfase gekozen. Het doel is dat over een paar jaar het hele park rookvrij zal zijn.

Niels Vink & Paralympische Spelen

De vereniging steunt Niels Vink. Niels is met tennis gestart bij TV Carolus en hij heeft sindsdien een grote passie: rolstoeltennis! Zijn grote droom is om daarmee het allerhoogst mogelijke te bereiken; de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Er is maar één manier om daar te komen en dat is door één van de acht beste spelers ter wereld te worden in de Quad categorie. Met de nadruk op ‘worden’, want momenteel staat hij nog op positie 28. Om te klimmen op de wereldranglijst, moet hij veel internationale tennistoernooien spelen om punten te verzamelen. Het reizen naar internationale wedstrijden en alles wat daarbij komt kijken kost echter heel veel geld en daarbij willen we hem graag steunen. Door middel van een financiële bijdrage geef je hem een zetje in de goede richting. Meer informatie op www.nielsonwheels.com

Partners en samenwerken

Samenwerken met andere organisaties in de stad staat bij TV Carolus hoog in het vaandel, zoals de samenwerking met de andere (tennis)verenigingen, met JIBB, Sportpark Brandevoort, de LEV-groep en lokale ondernemers. Het doel is om de stad Helmond, de sport en specifiek de tennissport te promoten. TV Carolus gaat creatief om met mogelijkheden om samen te werken met bedrijven in de omgeving. De vereniging bouwt bewust een relatie en partnerschap op met bedrijven. Sported uit Mierlo is stersponsor, Il Borgo is al jaren partner van de jeugd, Jeurissen en van den Ingh is partner in fitheid en Techmatch maakt al geruime tijd ons open toernooi mede mogelijk. De nieuwe tennisbankjes op het park zijn allemaal door bedrijven geadopteerd, met een eenmalig bedrag, door bedrijven hun bedrijfsnaam is gegraveerd in de bankjes die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. In de afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven gaan zien welke uitstraling de vereniging heeft naar leden en bezoekers van het tennispark. Vrijwel alle doekplaatsen zijn bezet en de sponsorinkomsten zijn toegenomen. Jaarlijks organiseert de vereniging voor sponsors en partners een gezellige themabijeenkomst, waarop ook ruimte is om te netwerken.

TV Carolus – Vooruitstrevend & professioneel

TV Carolus is de grootste tennisvereniging van Helmond met bijna 900 leden, waarvan ongeveer een-derde jeugd. Door de ligging, tussen Mierlo-Hout en Brandevoort, heeft de club een verbindende rol voor de bewoners van deze buurten. Bij TV Carolus voelen tennissers zich thuis die zich prestatief willen ontwikkelen, maar ook de spelers die voor hun plezier en ontspanning een lekker balletje willen slaan. De vereniging neemt ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid door aandacht te besteden aan duurzaamheid. Zo beschikt de club over LED verlichting, wordt bijvoorbeeld afval gescheiden en worden materialen hergebruikt. Nielsonwheels is één van de goede doelen die TV Carolus steunt. Gebruikte sportkleding en -artikelen gaan naar stichting Lief in Mierlo-Hout. Oude tennisballen worden ingezameld en gerecycled, de opbrengst gaat naar gehandicaptentennis. Van de opbrengst van loterijen gaat bijvoorbeeld een deel naar Stichting Speel je mee of naar stichting Leergeld. In 2016 heeft de KNLTB, TV Carolus gekozen als tennisvereniging van het jaar uit de ruim 1.700 tennisverenigingen in Nederland.

Lid worden?

Heb je zin om te tennissen, meld je dan aan via de site www.tvcarolus.nl. Na de zomervakantie start de nieuwe trainingscyclus voor senioren. Op dit moment is er voor de jeugd een kennismakingscursus, deze start ook weer in het najaar. Er is op dit moment geen wachtlijst. Wanneer er weer een wachtlijst zou ontstaan kan jaarlijks iedereen die op de wachtlijst staat per 1 januari instromen.

2,578 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *