• DIOWHCH-Ibiziamarkt 2 (8)
  • DIOWHCH-Ibiziamarkt 2 (31)
  • DIOWHCH-Ibiziamarkt 2 (68)

Op het terrein bij en rondom de Cacaofabriek was op zondag 30 juni de tweede Ibizamarkt in 2019 weer aanwezig . De eerste vond plaats in april van dit jaar. Toen was het al een kleurrijk festijn en druk bezocht. Maar deze Ibizamarkt is bijna niet te overtreffen. Niet alleen vanwege de drukte maar vooral vanwege de kleurrijke kramen en wagens op het terrein die bezoekers uitnodigden voor een bezoekje.

Manon Weitering, een charmante dame en een van de organisatoren, liep rond met een glimlach waar men niet omheen kon. En terecht. De organisatie met de mooie naam Hip & Happy Events kan tevreden zijn. Alles paste perfect zoals het moest zijn voor een evenement waar men zich in vakantieoorden waant. De muziek, het weer, de gezelligheid maar vooral de kleurige kramen uitnodigend voor het toegestroomde publiek. Neem daarbij de lekkere geuren van allerlei lekkernijen, het gezellige terras maar ook de grasheuvel lag er lonkend bij. Overal lekkere gemakkelijke zitkussens, de kleine tafeltjes en de parasols, iedereen kon er heerlijk zitten waar voornamelijk de volwassenen gebruik van maakten. De kinderen konden zich vermaken op een springkussen terwijl de bezoekers konden genieten van een koel drankje. En van bovenaf de grasvlakte kon men ook in het rond kijken naar de vele kramen en tenten waar mensen als mieren rond liepen.

Er was zoals gewoonlijk weer van alles te zien, te koop en te beleven. Fleurige kleding, vele kramen met sieraden en vooral de kramen met (bad)slippers waren volop in de belangstelling. In een tent stond er een Spaanse(?) band te spelen alsof hun leven er van af hing. Het klonk buitengewoon gezellig. Enkele dames konden het niet laten en begonnen meteen te dansen op de Spaanse muziek. Dat was nu net de bedoeling van Hip & Happy Events: gezelligheid staat voor op. En waar je ook keek, er waren alleen maar vrolijke, vriendelijke en lachende mensen. Wat is er nu fijner op een zondagmiddag waar iedereen het naar de zin heeft? En volgend jaar wordt misschien een klapper: dat viert de Helmondse Ibizamarkt het eerst lustrum. We zullen wel zien en beleven. Ik verheug mij er nu al op…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Manon en haar team voor de vriendelijkheid en de rondleiding

394 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *