Tweemaal flink aanbod van tweedehandse goederen in Mierlo-Hout

Wie van snuffelen tussen tweedehandse spulletjes houdt kan komende zondag 27 mei heel goed terecht in Mierlo-Hout.

Net als in voorgaande jaren gaat de verkoop van gebruikte spullen op twee belangrijke plekken in deze wijk van start. Op het terrein van Jumbo Groenenwegen BV aan de Mierloseweg 244 organiseert Scouting Mierlo-Hout voor de zevende keer van 10.00 tot 15.00 uur de traditionele tweedehands markt. Op het marktterrein staan tientallen kraampjes en koopwaar uit alle mogelijke categorieën. Van meubels, kleding en fietsen, tot boeken, speelgoed en gereedschap. De entree bedraagt slechts 1 euro en er is voor ieder wat wils. De afgelopen weken hebben de vrijwilligers van Scouting al veel spulletjes verzameld. Op zaterdag 26 mei zullen de laatste routes gereden worden om alle verkoopwaar te verzamelen. Ook nu is het aanbod weer enorm. Het is inmiddels 7 jaar geleden dat enkele leden van Scouting het initiatief namen om de huis-aan-huis acties zoals Heitje voor een Karweitje en sponsorloop in te ruilen voor één groot, jaarlijks evenement. “Mensen zaten niet meer te wachten op collectes aan de deur. Het mes snijdt nu aan twee kanten, eigenlijk drie. De aanbieder is blij dat hij van zijn spulletjes af is, de koper is blij met zijn aankoop en wij zijn blij met de opbrengst.”, aldus de organisatie. “Het is hard werken, maar we zijn erg blij dat het al zeven jaar een groot succes is. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de groepen en komt dus volledig ten goede aan de activiteiten van de jeugdleden”. Toch is het organiseren van zo’n evenement niet vanzelfsprekend. “Het blijft telkens weer lastig om voldoende vrijwilligers bereid te vinden om het hele weekend te helpen. Daarnaast merk je dat er steeds meer initiatieven zoals de tweedehandsmarkt komen.” Zolang het weer maar goed is, lijkt het ook dit jaar toch weer een succes te worden.

Verkoop tweedehands in Pastoorswijk

Wie nog verder wil rondsnuffelen op zoek naar mooie tweedehandse spullen in de wijk,  kan op dezelfde zondag ook nog eens terecht in de straatjes van de Pastoorwijk en de Houtse Paralleweg. De vrijwilligers van de “Pastorkes” organiseren daar voor het derde achtereenvolgende jaar hun eigen garage, oprit en voortuinsale. Er is van alles te verkrijgen wat voor de één overbodig is en voor een ander nog zeer goed bruikbaar.  De route waar verkocht wordt is makkelijk te lopen of met de fiets bereikbaar.
Op enkele adressen kun je een plattegrond van de route ophalen waarop exact de adressen van de marktdeelnemers zijn terug te vinden.
Voor vragen en meer informatie neem contact op via depastoorswijk@hotmail.com

Klik op de afbeelding ▼ voor een filmpje met een impressie van de Garage en voordeursale in het vorige jaar

pastoorswijk-garage-voortuinsale2017


 

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,788 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *