Om iedereen de gelegenheid te geven om eens een kijkje te nemen in het rouwcentrum, heeft Uitvaart Spierings zondag een Open dag gehouden.

Belangstellenden mochten alle kamers van het rouwcentrum aan de Postelstraat 31 te Helmond bezichtigen. Lieke Spierings, die het uitvaarscentrum samen met haar vader Frits leidt, was vanzelfsprekend op deze dag aanwezig en zij beantwoordde de vragen van de bezoekers.

Ook het team van Ditisonzewijk.tv bracht een bezoek aan het uitvaartcentrum en maakte en korte impressie van de open dag.

Omdat iedereen anders is

 

Lieke: ‘Als verzekerde mag u, ondanks het alarmnummer op uw polis, zelf bepalen wie de uitvaart regelt. Wij hebben een 24-uurs mortuarium waar elke begrafenisondernemer gebruik van mag maken.

Elke nabestaande krijgt dan een eigen sleutel. U kunt dan zo lang en zo vaak u wilt uw dierbare bezoeken.

In de kamers zijn koffie, thee en soep aanwezig, alsmede een koelkast met frisdranken.

En omdat iedereen anders is, mag de familie de rouwkamer aankleden in de ‘geest’ van de overledene, bijvoorbeeld een schilderijtje, foto’s of met de muziek die zij wensen en uiteraard aangekleed met de gewenste bloemen.’

In het rouwcentrum waren tijdens de open dag ook werken van de Helmondse kunstenaar André van Veghel te zien zoals een tijdelijk grafmonument dat kan worden geplaatst totdat de definitieve grafsteen klaar is.

Ook waren er bijzondere grafkisten te bezichtigen, van diverse materialen. Een kist was beschilderd door Theo van Leipsich, de voormalige Helmondse bloemist die zich nu op kunst schilderen heeft toegelegd.

In het pand van het uitvaartcentrum hangt ook een herinneringsbord, waar alle namen van de overledenen staan opgeschreven, zodat deze niet zullen worden vergeten.

Meer informatie www.spierings.com

4,088 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *