Op 7 januari werd de eerste publiekswandeling van het IVN van dit nieuwe jaar gehouden. De locatie was De Brouwhuise Heide, ook wel de Bikkelse Heide of de Vlierdense Bossen genoemd. Dit stukje natuur is uniek in Zuid-Nederland, omdat er maar drie plaatsen in ons land zijn waar jeneverbesstruiken voorkomen. De twee gidsen Jos van Rooij en Theo van Loo vertelden enthousiast over dit gebied aan de grote groep wandelaars die op dit evenement zijn afgekomen. Lees ook het eerdere artikel van Ditisonzewijk met informatie over de jeneverbesstruiken in dit natuurgebied.

Naast de heide met de jeneverbesstruiken bevindt zich een stuk grond waar bosgolf gespeeld kan worden. De tocht van circa 4,5 km ging verder door het bos, waar de gidsen uitleg gaven over o.a. het dode hout, diverse paddenstoelen, de brandpaden in het bos, de stuifzanden, mossen en plantjes. Het einde van de tocht ging achter het bospark De Bikkels langs, waar het gebied van De oude Aa te zien was.

DIOW EP Vlierdense bossen 06-01-2018 P1020124 DIOW EP Vlierdense bossen 06-01-2018 P1020128

IVN Helmond houdt iedere eerste zondag van de maand een publiekswandeling. De eerstvolgende wandeling is op 4 februari bij De Bundertjes en langs de Aa. Het startpunt is de parkeerplaats bij het Jan Vissermuseum (Keizerin Marialaan) om 14.00 uur.

 

 

2,097 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *