Unieke samenwerking Ditisonzewijk en omroep Helmond tijdens Franse Markt

Steeds vaker is het digitale platform van Helmond, namelijk Ditisonzewijk en omroep Helmond actief om live verslag te doen van verschillende activiteiten in onze stad. 

franse-markt-2016Op Hemelvaartsdag staat donderdag 10 mei 2018 de Helmondse wijk Suytkade in het teken van de Franse Markt. Tijdens deze 4de editie is de kunst sterk vertegenwoordigd. Zo kent Helmond toch langzamerhand weer een serieuze kunstmarkt, waar kunstenaars welkom zijn. Een marktkraam huren kan nog altijd. Kijk dan even op de website: www.fransemarkthelmond.nl  Al meer dan 50 kunstenaars hebben zich al gemeld. Veel kunstenaars op de Franse markt proberen een interactief rol te spelen met het publiek. Dat maakt dat deze markt druk wordt bezocht niet alleen op de Suytkadeboulevard.

De markt is gratis toegankelijk.

Ook dit jaar wordt er weer verslag gedaan door het team van Ditisonzewijk en de medewerkers van omroep Helmond. Middels een live-stream die gevonden kan worden op Helmond.Live die doorkoppelt naar Facebook, en op de Facebookpagina van Helmond-Ditisonzewijk kunt u genieten van deze sfeervolle dag. Ook omroep Helmond Radio zal de live uitzending rechtstreeks op de zender ten gehore brengen (107.2 FM). Bij City Resort staat een podium, waar vanaf 11.00 om de 10 minuten verschillende optredens staan gepland. Stichting Musicals in Helmond gaan een preview geven van de musical Jekyll & Hyde. Ook zijn er verschillende dansscholen actief, zo zijn er optredens van Balletgroep Brandevoort, Acrogym en dansschool Inmotion. Bij het podium is er een terras waar u rustig onder het genot van een drankje kunt kijken en luisteren naar de verschillende acts. Ook het spelen van een partijtje Jeu ‘d Boule hoor echt thuis bij de Franse Markt. De vereniging Littie of Littienie nodigt u graag uit.

Al vanaf het einde van de tweede wereld oorlog speelt jaarlijks in Frankrijk een bigband. Zo ook in City Resort. De van oorsprong afkomstige bigband uit Stiphout, vrij vertaalt point-wood, speelt laat in de middag bekende nummers.

Maakt u graag mooie, leuke of knappe dingen? Laat het zien op de Franse Markt 2018. Open voor nieuwe inschrijvingen. Suytkade, Helmond, 10 mei Hemelvaartsdag. U heeft al een kraam voor maar 31,50 euro. Mail naar: info@fransemarkthelmond.nl

 • Kunstenaars tonen hun werk

 • Brocante markt

 • Le Grand Tour du Suyt Finish-Tourclub ’81 en TC Mierlo Hout

 • Resultaat groeps schilderij FM in Fitland hotel te zien

 • 2CV, Ami en DS-autoshow met krijtauto!

 • Jeu de boules

 • Acrogym-, en balletdemonstraties in Franse costuums

 • Stokbroden estafette en kazen race

 • Athletiek wedstrijd ATH

 • Springkussen, draaimolen, ijscocar en crepes bakfiets

 • Terrassen rondom groot podium

 • Musical première

 • Wijn en kaas proeverij

 • Franse muziek, lekkere hapjes en hopelijk weer veel zon!

Bewoners van Suytkade werken samen met bedrijven, clubs en instellingen aan dit gezellige interactieve festival waarbij u zich eventjes helemaal in Frankrijk waant. Een overzicht van deelnemende clubs vind u hier.

Kom op donderdag 10 mei naar de Franse Markt op Suyt, voor een leuke sfeervolle dag.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

 

2,157 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *