UrbanMatterz Urban & HipHop Festival

Het programma voor Urban Sports, tijdens het gratis toegankelijke UrbanMatterz Urban & HipHop Festival in Helmond op zondag 22 september is rond!
Vanaf 31 augustus kun je inschrijven voor alle gratis workshops en challenges die plaatsvinden op de nieuwe locatie ‘Under the bridge’ (Traversebrug) in het centrum van Helmond! Bij heel veel urban sports kun je meedoen en kijken naar demo’s en wedstrijden. Daarnaast bieden veel sporten ook de mogelijkheid om mee te doen aan workshops of challenges.

Aanmelden
Vanaf 31 aug kun je aanmelden voor:

Workshops: Breakdance, Suppen, Gauswheel en Freerunning.

Challenges: Streetsoccer en Pumptrack.

Aanmelden kan via www.urbanmatterz.nl of www.sportencultuurhelmond.nl

Vervelen is geen optie

Zijn workshops en challenges niet jouw ding, of zit je favoriete workshop vol? Geen probleem!
Je kunt onder begeleiding van ervaren sporters kennis met de sport maken. Er zijn volop andere activiteiten.

Breakdance
Eén van de publiekstrekkers tijdens de Urban Matterz Festivals de laatste jaren!

Pro’s of jong talent: je krijgt de kans om je skills te laten zien.

Er zijn demo’s en vette workshops van echte breakdancers van Unity Eight. Geef je snel op voor één van de vette workshops.
Aanmelden voor workshops vanaf 31 augustus

Minipark BMX / Skaten / Skateboarden / Stuntscooters / Skate
Speciaal voor BMX, skate, stuntscoorters en skateboarders leggen de boys AREAFIFTYONE van een lekker park aan om je op uit te leven. Je kunt dit vette park zelf beoefenen of je eigen skills verbeteren, maar er zullen ook korte workshops gegeven worden door professionals van Het Tienerhuis. Materiaal kun je tijdens UrbanMatterz lenen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Het Tienerhuis. Je mag natuurlijk ook je eigen BMX, stuntscooter, skates of skateboard meenemen.
Geen workshops, vrij toegankelijk onder begeleiding.

Freerunning
Urban Matterz! biedt al jaren een podium voor deze sport die steeds meer aan populariteit wint. Ook in Helmond is het al een aantal jaar mogelijk om deze sport te beoefenen in Brandevoort en Helmond Noord. Er zal een parkour zijn voor de professionals, beginners en de allerkleinsten! Alle activiteiten bij freerunning staan onder begeleiding van Commit Freerun en natuurlijk zullen de toppers uit hun gelederen Freerunning demo’s geven.
Aanmelden voor workshops vanaf 31 augustus, demonstraties en vrij toegankelijk onder begeleiding

Streetsoccer
In Helmond wordt op hoog niveau straatvoetbal gespeeld en in de afgelopen jaren zijn er zelfs een aantal teams, waaronder meiden, Nederlands kampioen geworden. Bij UrbanMatterz geen veld, maar wel een pannakooi waarin je mee kunt doen met een contest hooghouden!
Inschrijven challenge vanaf 31 augustus voor diverse leeftijden.

Suppen
Tegenwoordig in elke grote stad van Europa te doen! Het enige wat je nodig hebt is een rivier, kanaal of gracht door het centrum. En laten we in helmond nou een mooi kanaal hebben. Vanaf het festival kun je een korte kennismaking doen met deze gave sport. Paddle dwars door het centrum, langs het kasteel en de unieke gebouwen van de Vlisco, om aan te leggen bij De Cacaofabriek waar je de expositie MELTINGPOT in De Cacaofabriek Expo gratis kunt bezoeken.
Aanmelden voor workshops vanaf 31 augustus, zwemdiploma A+B verplicht.

 Pumptrack
In samenwerking met Velosolutions en Wood15 is er weer een pumptrack aanwezig. Er zijn in de weken voorafgaand al voorrondes gehouden door heel Helmond, waarvan de finales tijdens UrbanMatterz! worden gehouden. Natuurlijk is er ook ruimte voor iedereen om los te gaan op deze uitdagende Pumptrack, die toegankelijk is voor jong en oud en met BMX fietsen, skateboards, skates en steps.

Inschrijven challenge 9-10 jaar en 13+ jaar mogelijk vanaf 31 augustus, rest vrij toegankelijk onder begeleiding.

Gauswheels
De Gauswheel is een freestyle step en geschikt voor bijna alle leeftijden. Inmiddels al een paar jaar actief in Helmond. Durf jij er ook mee het minipark in?
Aanmelden workshops vanaf 31 augustus, vrij toegankelijk onder begeleiding

NK Miniramp – Dutch Open Park Series
(inschrijven niet mogelijk)

Voor de eerste keer tijdens UrbanMatterz! zal er een heus NK georganiseerd worden. In samenwerking met BrabantSport, Skateboardfederatie Nederland en Nine Yards zal er een Miniramp opgebouw worden van 12 meter breed en 18 meter lang. Dit gevaarte wordt pal voor het Kasteel van Helmond geplaatst, waarop de Nederlandse top uit de Skateboard scene zal strijden voor de 1e plaats op het NK Miniramp. Een fantastische ambiance!

Kijk voor alle informatie en aanmelden op www.urbanmatterz.nl of www.sportencultuurhelmond.nl

555 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *