VC Polaris vechtend ten onder

De voorlaatste thuiswedstrijden van Volley bal Club Polaris gingen verloren maar de supporters kregen fraaie duels te zien. De dames gingen na een 0-2 achterstand met 2-3 ten onder tegen HLB/van Daal en de heren verloren met 1-3 van de nieuwe kampioen Fysio & Fit/VC LIMAC.

De dames speelden weer een duel met talrijke en vooral onverklaarbare inzinkingen. Het begon rommelig en kreeg de pass niet onder controle wat leidde tot een 2-10 achterstand. Een veel betere fase leidde tot een spannend duel en met slechts twee punten verschil ging de set verloren. De tweede set verliep door een te lage servedruk niet anders en ging tot het einde gelijk op. Er werd hard gewerkt maar dit mocht niet baten, ook deze set verloor het team door persoonlijke fouten. Dat het anders kon liet het team in het vervolg zien. Een goede servicedruk leidde tot een 20-10 voorsprong. Het kwalitatief mindere HLB kwam iets terug en uiteindelijk won de thuisclub ruim met 25-15. Fieke Vlamings maakte in deze set haar debuut in het eerste team. Opnieuw was het vervolg erg matig. Dat het nog anders kon liet het team na een achterstand zien. Men knokte zich terug en mede door een goede servicedruk leidde dit tot een setwinst met 25-20. Erg gemakkelijk liet Polaris zich in de vijfde set op achterstand zetten en kon het team tot 11-12 terug vechten maar niet verhinderen dat de winst naar de bezoekers ging. In deze set maakte Sandra Teller haar debuut. Coach Gylk Jongstra: “We hadden beslist meer punten kunnen pakken, maar hebben wel hard gewerkt.”

Heren
De doelstelling voor de heren tegen Limac, de koploper van de 3e Divisie, was eenvoudig op papier, echter lastig in de uitvoering. Polaris kon in de eerste set de gasten uit Linne tot 4-4 bijhouden. Toen werd duidelijk dat Limac niet van plan was zich te laten verrassen: via 7-10 en 9-15 ging de eerste set met 17-25 verloren. Enkele omzettingen in de tweede set hadden resultaat. De tactische ballen van Limac werden prima verdedigd en Polaris vocht zich in de wedstrijd. Tot 17-17 ging het gelijk op. Toen wist Polaris een gaatje van twee punten te slaan. Mees Sengers was aanvallend goed op dreef en verdedigend kwam Polaris sterk voor de dag. Mitch Hommersom en Cas Hezemans waren sterk in de passing. Een spannende slotfase volgde waarin Polaris met 25-23 won. In de derde set zette Limac een en ander recht. Direct werd een 1-5 voorsprong genomen. Het verschil van vier punten leidde tot de stand 14-18. Toen schakelde Limac een tandje door en bleef Polaris het antwoord schuldig: 14-25. In de vierde set nam Polaris brutaal een 7-4 voorsprong. Met het kampioenschap in zicht nam Limac het initiatief weer over. Via 8-10 en 13-17 werd de set gewonnen met 17-25. Coach Hans van Steenis: “Daarmee was het kampioenschap voor Limac een feit. Polaris behaalde een punt en weet dat er nog flink wat werk aan de winkel is.” In verband met het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) zijn er komende zaterdag geen duels voor de vaandelteams.

Verslag Wil van Loon


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

367 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *