Vechtersbaasje

Vrijdag 12 juli 2019 aan het eind van de middag kreeg de Dierenambulance Helmond een oproep. Er waren hele, jonge kittens gevonden zonder moederpoes. De kleintjes lagen te krijsen van de honger en de kou, er waren net een paar behoorlijke regenbuien gevallen, en ze waren flink nat geworden. Toen de medewerkers van de dierenambulance aankwamen bleek het om vier kleine katjes te gaan. Ze waren ongeveer 10 tot 14 dagen oud. Maar het vermoeden bestond dat een van de vier al gestorven was. Aangekomen bij het gastgezin werd gecontroleerd of het kleintje inderdaad dood was. Maar tot hun grote verbazing zat er toch nog wat leven in. Het kleintje werd met spoed naar de dierenarts gereden. Bij de dierenarts bleek de kleine zwaar onderkoeld te zijn, de kleine werd direct onder een warmtelamp gelegd en kreeg sondevoeding toegediend. De afspraak met het gastgezin was, dat wanneer het kleintje zou opknappen, het dezelfde avond nog zou worden gebracht.

Het gastgezin rekende er eigenlijk niet op dat de kleine nog zou komen, het was er zo slecht aan toe. Maar tegen 10 uur ’s avonds kwam er een telefoontje van de dierenambulance, de kleine was flink opgeknapt en of het nog kon worden gebracht. Het was natuurlijk van harte welkom en bij het eerste flesje pakte het gelijk de speen en begon driftig te drinken.

Het is inmiddels vijf dagen later, het is een katertje en hij drinkt heel goed, net als zijn broer en zusjes, en hij komt goed aan. Iedere dag neemt hun gewicht met gemiddeld 10% toe, ze groeien  goed. Dus er is goede hoop dat het een flinke, grote kater wordt. Nu nog een naam verzinnen: LCoolJ, IceT, Mohammed Ali, Cassius Clay, Mike Tyson, Lazarus (hij is tenslotte uit de dood opgestaan), Lucky of gewoon ijsblokje? Suggesties?

Helaas worden er nog veel moederloze katjes gevonden. Hiervoor zijn veel gastgezinnen nodig. Het is heel leuk, maar ook intensief om moederloze katjes op te vangen. Ze moeten om de paar uur de fles, hun buikjes moeten worden gestimuleerd om te kunnen plassen en poepen. Maar het is ook heel erg dankbaar werk. Ook moeten er gezinnetjes, moederpoes met kleintjes, opgevangen worden. Dit is niet zo intensief en minstens zo dankbaar om te doen. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met de Dierenambulance Helmond, 0492-513971 of stuur een email naar info@dierenambulancehelmond.nl .

 

420 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *