De VeKa sporthal in Brouwhuis is een sporthal vol sportiviteiten van diverse verenigingen. Elke avond is er wel een vereniging bezig met trainen of wedstrijden. Er zitten onder andere een volleybalvereniging in,  een dartsclub en twee badmintonverenigingen om er maar een paar te noemen. Een van die verenigingen heeft een feestje dit jaar: zij bestaan namelijk vijfentwintig jaar. Dat is de vereniging Veka Shuttles. (De andere vereniging heet Phoenix). De wijkreporter vond het tijd eens kennis te maken met de mensen die graag een shuttle slaan in de hal. Hij had een gesprekje met twee bestuursleden, Angela Kuypers en Jules Marges. Vooral Angela was een die-hard van de VeKa Shuttles. Zij zit al vanaf het begin bij de vereniging. Hier volgt het verslag.

Het begon dus allemaal vijfentwintig jaar geleden. Er zaten enkele mannen (vijf in het totaal) in de kantine een gezellig frisdrankje te nuttigen. Angela raakte in gesprek met de heren en hoorde van een van hen dat zij met hun vijven een badmintonvereniging hadden opgericht. Angela sloot zich daar bij aan en al gauw was het aantal leden van zes uitgegroeid naar negentig. Maar door werkzaamheden met een baan of te weinig tijd met andere bezigheden haakten al gauw mensen af omdat zij te weinig tijd hadden. In die tijd heeft Angela al enkele functies in het bestuur bekleed. Jules Marges vertelt verder: “Wij zijn maar een kleine vereniging met ongeveer vijfentwintig leden. Sportiviteit en gezelligheid staat voorop. Wij spelen ook geen competitie. Angela is al vijfentwintig jaar lid en ik ben er al tien jaar bij. Maar nogmaals: het gaat om de gezelligheid.”

De Veka Shuttles kunnen nog eventueel nieuwe leden gebruiken. De leeftijd om lid te kunnen worden is minimaal zestien jaar. Voor meer informatie kan men op Google kijken bij de VeKa Shuttles. Daar staat enkele informatiepunten op en een telefoonnummer van Angela. Zij kan verder alle informatie geven die men wenst. Dus voor gezelligheid en sportiviteit kan men terecht in de VeKa sporthal vanaf half acht.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag( binnenkort te zien op www.ditisonzewijk.nl )

407 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *