‘Als ge iets graag doet, dan lijde er niks van’

Vele generaties Helmonders kennen ‘Boer Kuijpers’ die op Binderen woont. De derde generatie Boer Kuijpers is nog steeds erg actief. Ditisonzewijk maakte een afspraak en ging op de koffie bij Diny en Freek Kuijpers.

Aan de keukentafel, onder het genot van een kopje koffie, vertellen Diny en Freek over de geschiedenis van diverse generaties Kuijpers op Binderen, over de nieuwe generatie die klaar staat, over de boerderij, de branden die er gewoed hebben, hun landerijen en de paarden. Natuurlijk gaat het gesprek ook over de beroemde ijsbaan, het Kapelle van Binderen en het Jan Vissermuseum waar Freek en Diny vrijwilligerswerk verrichten.

Op de vraag of het nog wel vol te houden is ondanks hun respectabele leeftijd, antwoordt Diny: ‘Bezig zijn is beter dan achter de geraniums zitten,’ en Freek voegt eraan toe: ‘Als ge iets graag doet, dan lijde er niks van.’


Foto’s: Joos van Stiphout


Meer-Helmond-Noord-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-noord.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Noord
Twitter: Ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,097 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Nelly van Vijfeijken Klink Reply

    Ging ik vroeger al schaatsen, geweldige mensen die dit voor de jeugd deden. Woon al 30 jaar in Australia maar zal “boer Kuijpers” nooit vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *