Verhalen bij Keyserinnedael

Door: Tania Heimans – stadsschrijver

Bij woonzorgcentrum Keyserinnedael kreeg ik onlangs een rondleiding van coördinator Kim Bombeeck. Het waren de kleine momenten die me ontroerden. Hoe een vrijwilliger een kussen opschudde van een bedlegerige man, hem uit een rietje liet drinken. Hoe een enthousiaste jongen lichamelijke oefeningen met enkele ouderen deed. En hoe Kim steeds bleef stilstaan om geduldig naar de onsamenhangende woorden van een dementerende bewoner te luisteren, die zij – als was het geheimtaal – wel leek te begrijpen.
Dit is ook het leven, dacht ik. Het echte leven, dat zij die geen mantelzorger zijn te weinig zien.

Kim vertelde me dat ze de wijkbewoners en andere Helmonders graag bij Keyserinnedael betrekt.
Aankomende donderdag vanaf 19.00 uur is zo’n gelegenheid. Heb je mooie verhalen over het vroegere Helmond, en daarbij oude foto’s, liedjes of muziek, dan kun je die deze avond met de bewoners komen delen. Zo kunnen zij hun herinneringen terugvinden.

Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende schrijvers, waaronder ik, aanwezig om de verhalen op te tekenen. Deze maken kans in de publicatie te komen die alle deelnemers aan het project ‘Helmond schrijft geschiedenis’ cadeau krijgen. Zodat bijzondere herinneringen niet verloren zullen gaan.

Vooraf wel graag aanmelden via: kim.bombeeck@zorgboog.nl

2,853 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *