Verhalenverteller tijdens 5-jarig jubileum de Bibliotheek op School

De Bibliotheek op School de Korenaar is 5 jaar geleden als éérste van 43 Bibliotheken op School geopend in de regio Helmond-Peel. Om dat moment niet zomaar voorbij te laten gaan is dit jubileum gevierd met verhalenverteller Rob van Os, die alle groepen heeft voorgelezen uit boeken van de Bibliotheek op School de Korenaar. Samen met de directie van Basisschool de Korenaar en directeur van de Bibliotheek Helmond-Peel is de geheel vernieuwde de Bibliotheek op School de Korenaar, heropend.

De Bibliotheek op School in cijfers
In 5 jaar tijd heeft de Bibliotheek Helmond-Peel meer dan 40  de Bibliotheken op School geopend en werkt samen met álle scholen en 55 kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen in de regio Helmond-Peel. In deze periode zijn vele leesbevorderende activiteiten uitgevoerd door lees- en mediaconsulenten van de Bibliotheek Helmond-Peel en zijn vele groepen 1  t/m 8 op bezoek geweest bij één van de vestigingen van de bibliotheek in Helmond, Deurne, Asten of Someren.

Waarom is de Bibliotheek op School zo belangrijk?
Door veel te lezen, worden kinderen taalvaardiger. Een kind dat graag en veel leest, heeft meer kansen op de arbeidsmarkt van later. Heeft alle gereedschappen in handen om uit te kunnen groeien tot een kritisch en mondig burger die moeiteloos zijn weg kan vinden in de maatschappij. De Bibliotheek op School brengt expertise rond leesbevordering, mediawijsheid en informatievaardigheden op scholen. Hierdoor is er altijd een actueel aanbod van (lees)boeken beschikbaar voor kinderen.

Het belang van lezen
Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Een goede taalbeheersing zorgt er voor dat kinderen betrokken zijn bij wat er om hen heen gebeurt. Zo kunnen kinderen beter meekomen in de (digitale) samenleving en daar heeft iedereen belang bij.

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws-etc..

Website: www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Brouwhuis
Twitter:  @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,541 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *