Verrassend Helmonds Muzikale ontmoeting tussen stadharmonie en Thomas Pieters

Harmonie Phileutonia uit Helmond maakt zich op voor een bijzonder concert. De voorbereidingen zijn in volle gang. Op 7 april staat een muzikale ontmoeting met Thomas Pieters en jong Helmonds talent op het programma in theater ’t Speelhuis.

De middag brengt een muzikaal theaterprogramma dat de kracht van verhalen en de verbinding van muziek combineert. In dit tweeluik staan verhalen over Helmond en de Helmonders centraal. Thomas Pieters is Helmonds stadskunstenaar van 2018. Hij gebruikt de kracht van het verhalen vertellen in zijn werk. De immer goed gemutste singer-songwriter relativeert, met een rugzak vol muzikale verhalen, alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit.

Deze verhalen verbinden de muziek van de Koninklijke uit Helmond aan anekdotes en verhalen van, over en door bekende en minder bekende Helmonders. Het harmonieorkest van Phileutonia begeleidt op haar beurt Thomas Pieters en zijn band bij hun van licht-filosofisch repertoire tot ontroerende ballades. Daarnaast zullen de jonge Helmondse talenten violiste Anne-Sophie Gerards en zangeres Senna Willems met Phileutonia optreden.

“Toen ik vorig jaar Thomas Pieters ontmoette wist ik het meteen: wij moeten samen een concert gaan geven.” aldus dirigent Dirk van der Weijer. “Dat past helemaal in onze ambitie om jaarlijks een sterk concert te geven in theater ’t Speelhuis dat past bij het orkest en een groot publiek uit de stad en regio aanspreekt”.

‘Verrassend Helmonds’ wordt een voorstelling vol herkenning, verbazing en een lach en een traan. Er zijn nog kaarten beschikbaar via de website van theater ’t Speelhuis.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

407 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *