Verstrekkingsbeperking van uw persoonsgegevens

Alle inwoners van de gemeente zijn geregistreerd in de basisregistratie personen (BRP). In de BRP staan gegevens zoals uw naam, geboortedatum, adres, ouders, kinderen etc. Het belangrijkste doel van de BRP is de verstrekking van deze gegevens aan overheidsinstanties en derden. Dit is namelijk geregeld in de wet BRP.

In sommige gevallen kunt u de verstrekking van uw gegevens tegenhouden

Dit heet officieel ook wel verstrekkingsbeperking. De verstrekkingen aan overheidsinstanties kunt u niet tegenhouden. Overheidsinstanties hebben uw persoonsgegevens namelijk nodig voor hun (wettelijke) taken. Dit zijn bijvoorbeeld: de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank (SVB) en Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

De verstrekking van uw gegevens aan derden kunt u wel tegenhouden. Derden zijn andere instellingen of personen, dan uzelf of de overheidsinstanties. Dit zijn bijvoorbeeld: pensioenfondsen, Stichting Interkerkelijke Leden Administratie (SILA) en particulieren.

Wilt u verstrekkingsbeperking aanvragen of wilt u meer informatie?

Kijk dan op www.helmond.nl/verstrekkingsbeperking. U kunt natuurlijk ook bellen met het Klant Contact Centrum via 14 0492.


Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:      info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond, #Cultuur, #Kunst, #Calamiteiten, #Evenementen, #Zakelijk,
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen.Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

99 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *