Vervangen wilgen in Dierdonk

In de afgelopen periode hebben een aantal bewoners hun zorgen geuit over de in hun straat aanwezige bomen, met name de wilgen. Bewoners zijn bang voor het omwaaien van de bomen of het afbreken van takken. Ook zijn er klachten over de grote hoeveelheid zaadpluizen.

De overlast van de zaadpluizen is grotendeels het gevolg van de droge weersomstandigheden. Het is normaal dat deze bomen bloeien en zaad voortbrengen. In een normale voorjaarsperiode met regelmatig een regenbui, regent het zaad zodra dit rijp is uit de boom. Daarmee komt het wel op de verharding terecht, maar geeft minder overlast omdat er veel minder zaad ‘rondzweeft’. Het zaad is van nature namelijk erg licht. Dit voorjaar is het lang droog geweest, waardoor de overlastperiode langer is dan in andere jaren.

Het afbreken van takken is typisch voor dit soort bomen, zodra deze wat ouder worden. Het hout wordt wat stugger en daardoor breukgevoeliger. Omdat deze situatie zich al wat langer voordeed is er eind 2016 overleg geweest met de wijkraad en met wethouder de Vries. Daarbij is afgesproken de bomen gefaseerd te vervangen. De eerste fase van deze werkzaamheden is de afgelopen winterperiode uitgevoerd. Er wordt nu gekeken of de volgende fasen versneld uitgevoerd kunnen worden.

Bij de snoeiwerkzaamheden in Dierdonk, die momenteel worden uitgevoerd, wordt er kritisch gekeken naar breukgevoelige takken van de wilgen. Bomen met gebreken kunnen een gevaar kunnen vormen voor de omgeving. Deze bomen worden als eerste vervangen.

Na de zomervakantie wordt er een planning gemaakt welke bomen in aanmerking komen voor vervanging en wanneer dat gaat gebeuren. Uitgangspunt is dat de gekapte bomen vervangen gaan worden door andere boomsoorten. Zo blijft het groene karakter van de wijk behouden.

Meer-Dierdonk-digitaal-wijk-nieuws:
www.dierdonk.ditisonzewijk.nl
Facebook: Dierdonk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,425 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *