Vier je kinderfeestje in het kasteel Helmond!

Vier je kinderfeestje in het kasteel!

Want daar komen oude en spannende verhalen tot leven. Hoe is het eigenlijk om 600 jaar geleden op een kasteel te wonen? Tijdens jouw feestje leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo’n groot kasteel te bouwen en te onderhouden? Je ontdekt het in het kasteel van Helmond.

Kies jouw kinderfeestje:

Kinderfeest 1:  weet jij hoe zwaar het is om ridder te zijn?

Weet je hoe zwaar het is om ridder te zijn? Til maar eens een zwaard op en zet die helm op je hoofd.. poehpoeh! Wil je weten wat de kasteelbewoners eten en hoe hun tafelmanieren zijn? En welke straf krijg je als gevangene eigenlijk in de middeleeuwen? Enig idee wat een prikslee is? Beleef en ontdek het met je vriendjes in de kelders van het kasteel.

Dit krijg je allemaal: entree museum, kinderspeurtocht, ranja uit het vat en kasteelcake voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Duur: ca. 1,5 uur

Prijs: €5,50 per persoon

Kinderfeest 2:  tover jezelf om tot jonkvrouw of ridder!

Samen met de kasteelgids loop je met je vriendjes en vriendinnetjes via de wenteltrappen naar de tweede verdieping van het kasteel. Hier worden jullie omgetoverd tot jonkvrouw of ridder. Vervolgens bezoek je de prachtige kasteelzalen en luister je naar de bijzondere verhalen over het kasteel en zijn bewoners. Daarna staat er een lekker glaasje ranja uit het vat en een kasteelcake klaar in het kasteel café. Goed uitgerust? Ga op zoek naar de schatten van het kasteel… Via de schildknapenroute (vanaf 7 jaar) of speurtocht (4 tot 6 jaar). Superspannend!

Dit krijg je allemaal: entree museum, rondleiding in middeleeuwse kleding, kinderspeurtocht, ranja en kasteelcake voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Duur: ca. 2 uur. Start voor 15.00 uur.

Prijs: €8,50

Kinderfeest 3: schilder je eigen wapenschild!

Ontmoet de eerste kasteelheer van dit kasteel en bouw je eigen burcht! Ontdek alles over het leven op het kasteel en steek daarbij lekker je handen uit de mouwen. Je begint met een spannende speurtocht door de kelders van het kasteel. Van al dat speuren krijg je natuurlijk honger en dorst, daarom staat er ranja uit het vat en kasteelcake in het kasteelcafé voor jullie klaar. Beschilder vervolgens je eigen houten wapenschild of ridderhelm/prinsessenhoed en neem ‘m mee naar huis!

Dit krijg je allemaal: entree museum, kinderspeurtocht, ranja en kasteelcake voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Duur: ca. 2 uur. Start voor 15.00 uur.

Prijs: €8,50 per persoon

Algemene voorwaarden

– het museum organiseert kinderfeestjes op woensdag- en zaterdagmiddag en in de vakanties

– geen minimum of maximum aantal deelnemers

– kinderen verblijven onder begeleiding van een volwassene in het museum

– betalen kan contant of met PIN op de dag zelf

– annuleren kan tot 24 uur van tevoren

www.museumhelmond.nl

 

kasteel_helmond

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

2,095 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *