‘Vijand van het volk’ in Helmond, 29/11

De première van ‘Vijand van het volk’ is goed ontvangen door pers en publiek. Theatergroep Suburbia speelt Henrik Ibsens klassieker in de veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin. Deze actuele versie is voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien en speelt op 29 november in Theater Speelhuis in Helmond.

De pers schreef over de voorstelling: “‘Vijand van het volk’ is een actueel klokkenluidersdrama vol schwung en sfeer.” (Trouw, 3 sterren). “Zinderende uitvoering van fraai geactualiseerde Ibsen.” (Scènes, 4 sterren). “‘Vijand van het volk’ was nog nooit zo urgent.” (1e Rang.nl, 4 sterren).

Het verhaal is aangrijpend, spannend én oergeestig. In een ingenieuze plot over politiek gekonkel, fake news en milieuvervuiling maken we kennis met klokkenluider Thomas Stockmann. Zal hij zijn jonge gezin en carrière op het spel zetten voor zijn idealen? En zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

Henrik Ibsen schreef ‘Vijand van het volk’ in 1882, maar in de bewerking van de Schaubühne Berlin is het verhaal nu actueler dan ooit. Het stuk gaat over milieuvervuiling en achterkamertjespolitiek, en raakt hiermee ook aan thema’s als  het verlies van de verworvenheden van de verzorgingsstaat, de privatisering van overheidstaken en de uitdagingen waar de democratie voor gesteld staat.

Deze veelbesproken bewerking is door Léon van der Sanden in het Nederlands vertaald en eerder door Theatergroep Suburbia op locatie in Almere gespeeld. Nu is deze versie van ‘Vijand’ op theatertournee en is voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters.


Theatertournee ‘Vijand van het volk’ tot en met 30 november. Meer informatie over de voorstelling, de acteurs en de volledige speellijst op www.theatergroepsuburbia.nl.

Cast: Xander van Vledder, Justus van Dillen, Hanne Arendzen, Henriëtte Tol, Ruben Brinkman, Titus Boonstra, Milan Sekeris. Tekst: Henrik Ibsen. Bewerking: Schaubühne Berlin. Vertaling: Léon van der Sanden. Regie: Albert Lubbers.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

297 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *