Centrum voor Geboorte & Gezin van het Elkerliek ziekenhuis geopend

Burgemeester Blanksma en Tweede Kamer voorzitter Arib openen geboortecentrum

Donderdag 9 maart is het Centrum voor Geboorte & Gezin van het Elkerliek ziekenhuis geopend. Onder grote belangstelling werd de openingshandeling verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib. Later hees burgemeester van Helmond Elly Blanksma de speciale vlag in top.

Betty van de Walle, voorzitter Raad van Bestuur Elkerliek: “Het unieke van dit nieuwe geboortecentrum is dat een gezin altijd bij elkaar blijft. Moeder en kind worden niet gescheiden. Zij verblijven op dezelfde kamer, ook als het kindje in de couveuse ligt.”

Modern en sfeervol
De achttien gezinssuites zijn modern, licht en sfeervol ingericht. Alle medische apparatuur is uiteraard aanwezig, maar is zoveel mogelijk weggewerkt in de inric

hting van de suite. Ook zijn de suites van alle gemakken voorzien, zoals eigen badkamer, slaapbank voor de partner en televisie. Op de privésuites kan een gezin de unieke ervaring van een geboorte samen delen en kraamvisite ontvangen.

Samenwerking
“In het nieuwe centrum werken we nauw samen met alle betrokkenen bij de geboortezorg in de Peelregio die verenigd zijn in JIJWIJ”, aldus Betty van de Walle. “Binnen JIIWIJ samen in geboortezorg werken verloskundigenpraktijken en kraamzorg, maar ook onze kinderartsen en gynaecologen samen. Wij zijn één team dat zich georganiseerd heeft rondom de zwangere vrouw in de regio. Deze samenwerking is ideaal voor de zorgverleners, maar zeker ook voor de aanstaande ouders; alle zorg is op elkaar afgestemd. Een betere samenwerking is niet denkbaar.”

Feiten en cijfers
1 CTG kamer
7 verloskamers
1 wachtkamer
18 gezinssuites, waarvan 12 geschikt voor couveuse (2 voor meerlingen)
1 huiskamer
2 bewakingsposten
vloeroppervlak: 1.362 m2

burgemeester Elly Blanksma en bestuursvoorzitter Betty van de Walle

burgemeester Elly Blanksma en bestuursvoorzitter Betty van de Walle

2,004 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *