Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

Dribbelen, een bal hooghouden, gave dansmoves leren. Het kan allemaal tijdens de scoor-week in Bibliotheek Helmond-Peel! Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari 2019 kunnen kinderen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren, in het kader van Scoor een Boek!, hun voetbalskills laten zien aan spelers van Helmond Sport.

 De Helmond Sport spelers dagen de kinderen uit voor een potje voetbal met SmartGoals. Deze bestaan uit 6 voetbal frames die draadloos met elkaar communiceren en met licht aangeven door welk poortje er gerend, gedribbeld, gepassed of gescoord kan worden. Ook wagen de spelers samen met de kinderen een dansje op de Game2Move dansmatten van Embedded Fitness en  wordt er voorgelezen uit sportieve boeken. Je kunt zelfs je lievelingsboek laten signeren door een echte profvoetballer!

 De sportieve activiteiten worden in Bibliotheek Helmond georganiseerd door Jibb+ en in de Bibliotheken Asten, Deurne en Someren door Leef! Deze organisaties stimuleren gezond bewegen onder jongeren in de regio.

 De scoor-week in Deurne, Someren, Asten en Helmond is onderdeel van de Thuiseditie van het project Scoor een Boek!‘. Scoor een Boek! zet de rolmodelfunctie van een voetballer in voor het stimuleren van leesplezier en leesmotivatie bij kinderen. Kinderen kunnen niet alleen scoren tijdens deze week. Ze kunnen ook punten scoren door zoveel mogelijk boeken te lezen. In de Bibliotheek kunnen gezinnen een poster ophalen en stickers plakken voor elk (voor)gelezen boek, krant of tijdschrift.

Ben je enthousiast geworden en wil je gratis komen lezen en bewegen in de Bibliotheek met de spelers van Helmond Sport? Meld je dan aan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Meer informatie vind je op www.bibliotheekhelmondpeel/scooreenboek.

 Woensdag 20 februari                  14:00 – 16:00 uur              Bibliotheek Deurne

Vrijdag 22 februari                         15:30 – 17:30 uur              Bibliotheek Someren

Zaterdag 23 februari                     10:30 – 12:30 uur              Bibliotheek Asten

Zondag 24 februari                        13:00 – 15:00 uur              Bibliotheek Helmond


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

630 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *