Vogelvlucht

“Of Lucas Gassel ooit in Italië is geweest weet niemand, maar de geruchten zijn er wel.” Feit is dat Gassel zijn berglandschappen niet in Helmond, Antwerpen of Brussel heeft gezien. “Het kan zijn dat hij de beelden heeft gekopieerd van oude prenten, maar ik geloof liever de theorie dat hij zelf naar het Zuiden is afgereisd.”

Dat komt goed uit, want Jesse deed voor zijn serie precies hetzelfde. “Voor Goeikes ben ik samen met een vriend naar de Dolomieten toegegaan. In Nederland was het nog volop herfst, maar daar was de winter al duidelijk begonnen. Een extra uitdaging dus om met onze huurauto de bergtoppen te bereiken. Gelukkig zie je dat niet terug in het beeld!”

Met het oog van de meester reisde Jesse door de Dolomieten heen. “Ik heb gezocht naar bergen die leken terug te komen op Gassels werk. Daarbij ben ik op zoek gegaan naar de kerken en kastelen uit zijn tijd. Ik probeerde in het heden beelden te creëren uit het verleden. Niet met een kwast, maar met een camera. Volgens mij het bewijs dat Lucas Gassel wel in Italië moet zijn geweest!”

Jesse Neervens (24) was altijd al geïnteresseerd in fotografie, maar werd pas echt enthousiast, toen hij online een Urbexer leerde kennen. De fotografiestijl, waarbij verlaten panden in beeld worden gebracht, sprak hem direct aan. Hij kocht een instapmodel spiegelreflex en verbeterde zijn skills als een ware autodidact. Na een reis door Noorwegen ontwikkelde hij zijn passie voor landschapsfotografie. En die passie zal hem nog lang bezighouden. 

‘Vogelvlucht’ is onderdeel van het project Goeikes – Het jaar van Lucas Gassel. De resultaten zijn te zien in een 200 pagina’s tellend fotoboek welke uitkomt in de eerste week van maart 2020. Begin april opent een expositie in centrum Helmond. Tot en met 23 februari kunt u een boek bestellen via crowdfundingplatform Voordekunst. Naast een leuke tegenprestatie helpt u met uw bijdrage de expositie mogelijk te maken.

238 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *