Voorbereidingen voor Samenloop voor Hoop 2019 zijn gestart

Op 29 en 30 juni 2019 wordt er weer een Samenloop voor Hoop gehouden in het sportpark op de terreinen van HAC. Over 246 dagen klinkt het startschot voor de 24-uurs wandelestafette waar geld wordt ingezameld voor het KWF. Het is de vijfde editie, een jubileum dus. Eerder werden er wandelingen gehouden in 2011, 2013, 2015 en 2017 en nu dus in 2019.

De organisatie hoopt dat er heel veel mensen inschrijven om mee te doen. Daarom hebben zij brieven gestuurd naar verenigingen, scholen, bedrijven en andere instanties. Ook hebben zij een kaarsenzak-actie waar iedereen voor vijf euro een zak kan kopen, een wens of boodschap op zetten en inleveren bij de diverse afhaal- en verzamelpunten. In het weekend van de wandeling worden de kaarsen aangestoken en langs de route geplaatst. Dat op zich levert al vele mooie plaatjes op.

Ook wordt er dan een Kinderloop gehouden. In het eerste jaar deden er al ruim honderd kinderen mee. Dat is inmiddels al meer geworden. Dan is er ook nog een speciale groep; dat is de groep van de eregasten. De overlevers, mensen die zelf kanker hebben  of hebben gehad.

Na enkele jaren organiseren wordt het weekend steeds beter en gezelliger. Op zondagmorgen is er het beroemde ontbijt. De mensen die zaterdags aanwezig zijn krijgen de kans om ook te overnachten. De organisatie is druk bezig om het iedereen zo veel mogelijk naar de zin te maken. Veel deelnemers hadden in het verleden al slaapzakken en stretchbedden bij zich.

Langs de rand van het terrein worden kramen gezet waar elk deelnemende team een kraam kan bemannen en kan gebruiken om eventuele donaties binnen te krijgen. Dat kan zijn door de verkoop van spulletjes, lekkernijen of alles wat mogelijk is. Er is natuurlijk ook amusement aanwezig verzorgd door artiesten en er zijn andere vermakelijkheden.

Het wordt dus weer een bewogen weekend waar gewoonlijk de emoties naar boven komen. Met zijn allen vechten we voor genezing en proberen dus zoveel mogelijk geld binnen te halen zodat er weer meer financiële middelen zijn om nog beter de strijd aan te binden door onderzoeken tegen deze vreselijke ziekte.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

794 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *