Voorjaarskermis Helmond: wegafsluitingen, weekmarkten en parkeren

Voorjaarskermis: wegafsluitingen, weekmarkten en parkeren

Donderdag 30 maart 2017

De Helmondse voorjaarskermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 7 april tot en met maandag 17 april. Op de Voorjaarskermis staan zo’n 50 attracties op de Markt, Ameideplein, en gedeelte Watermolenwal. De kermis duurt elke dag tot 24.00 uur. In verband met de Voorjaarskermis zijn er wegafsluitingen en zijn de weekmarkten en parkeren gewijzigd.

Foto: Pressvisuals.com

Wegafsluitingen

Van maandag 3 april 18.00 uur tot en met 18 april 18.00 uur zijn het einde van de Noord Koninginnewal, Ameidewal en gedeelte van Watermolenwal afgesloten voor het verkeer. De City parkeergarage is bereikbaar via de Torenstraat en Watermolenweg. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen.

Weekmarkten

De woensdagmarkten van 5 en 12 april verhuizen naar Noord Koninginnewal. De zaterdagmarkten van 8 en 15 april worden verplaatst naar de Noord en Zuid Koninginnewal, en de Watermolenwal (vanaf het voormalig postkantoor tot aan de Elzas parkeergarage). De bloemenkramen staan dan in de Kerkstraat. Op zaterdag 8 en 15 april is de Koninginnewal afgesloten vanaf de Kasteel – Traverse. Ook geldt daar dan een parkeerverbod van 03.00 tot 19.00 uur.

Parkeren

Op parkeerterrein Ameidewal kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. Voor de gemeentelijke parkeergarages Doorneind, City en Boscotondo en de gemeentelijke fietsenstallingen gelden de normale openingstijden. In alle parkeergarages en op de parkeerplaatsen gelden de normale tarieven en betaaltijden. Op zondag 16 en maandag 17 april (Pasen) is het straat parkeren gratis. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vindt u een overzicht van de openingstijden.

Meer informatie

De vernieuwde website www.helmondkermis.nl is online. Op deze site staat een overzicht van de attracties, de indeling van het kermisterrein, het programma van dag tot dag en alle promotionele acties die er worden gehouden.

1,785 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *