Voorwerp verloren of gevonden in Helmond?

GEVONDEN VOORWERPEN

Plicht om terug te geven, aangifteplicht en zorgplichtGevonden en verloren voorwerpen

Wie een voorwerp vindt, moet dit zo snel mogelijk teruggeven aan de eigenaar. Als de vinder niet weet wie dat is moet hij het voorwerp aangeven bij de gemeente Helmond.

Gemeente Helmond heeft Stichting Stadswacht Helmond aangewezen als organisatie waar gevonden voorwerpen ingeleverd moeten worden. Dit inleveren moet snel gebeuren. De vinder mag zijn vondst meestal zelf bewaren en hij mag zijn vondst altijd bij Stichting Stadswacht in bewaring geven.

Een voorwerp verloren?

Bent u een voorwerp verloren, bijvoorbeeld sleutels, een portemonnee of een mobiele telefoon? Dan kunt u dat bij ons melden. Dit kan via ons contactformulier of telefonisch: 0492-845970. Check eerst onze website of het voorwerp hierbij staat. Alle voorwerpen die we binnenkrijgen, worden op onze website geplaatst. In deze rubriek staan de gevonden voorwerpen per maand uitgesplitst.

Een voorwerp gevonden?

Als u een voorwerp vindt, heeft u de plicht om deze terug te geven. U kunt dit afgeven bij het kantoor van Stichting Stadswacht Helmond, Weg op den Heuvel 39. Er zijn 2 opties als u een voorwerp heeft gevonden:

  • Een vondst in bewaring geven bij Stichting Stadswacht Helmond
  • Een vondst zelf bewaren

Een vondst in bewaring geven bij Stichting Stadswacht Helmond

De vinder kan de vondst bij Stichting Stadswacht Helmond in bewaring geven. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het bewaren en de vinder heeft er geen omkijken meer naar.

Als de vinder het voorwerp bij Stichting Stadswacht Helmond in bewaring geeft dan kan hij alleen eigenaar worden als:

  • De geschatte waarde van het gevonden voorwerp 450 euro of meer is
  • De bewaartermijn van een jaar is verstreken
  • De vinder zich binnen een maand na het verstrijken van de bewaartermijn meldt bij het kantoor van Stichting Stadswacht Helmond.

Is het voorwerp naar schatting van SSH minder waard dan 450 euro, dan kan de vinder na het in bewaring geven geen eigenaar meer worden van de vondst. De gemeente kan ook vorderen dat de vinder het voorwerp bij Stichting Stadswacht Helmond in bewaring geeft. De vinder is dan verplicht het voorwerp bij Stichting Stadswacht Helmond in bewaring te geven. Voorwerpen met een geschatte waarde van meer dan 450 euro én voorwerpen die door de gemeente gevorderd zijn, bewaart Stichting Stadswacht Helmond een jaar. In de maand daarna kan de vinder de nieuwe eigenaar worden van het gevonden voorwerp.

Andere gevonden voorwerpen bewaart Stichting Stadswacht Helmond drie maanden. Als de gemeentelijke bewaartermijn is verstreken (meestal drie, soms dertien maanden) wordt de gemeente eigenaar van deze voorwerpen. Stichting Stadswacht Helmond kan de voorwerpen dan verkopen, weggeven of vernietigen.

Een vondst zelf bewaren

De vinder mag zijn vondst (meestal) ook zelf bewaren. Wel moet de verliezer van dat voorwerp contact met de vinder op kunnen nemen. Daarom moeten naam en bereikbaarheidsgegevens van de vinder bij Stichting Stadswacht Helmond bekend zijn. Wij geven deze gegevens aan de verliezer. Als de vinder het voorwerp zelf bewaart moet ook hij voor het onderhoud zorgen. Het voorwerp moet in dezelfde staat blijven als bij de vondst.
Bewaarplicht van 1 jaar
De vinder moet het voorwerp een jaar bewaren. Als de eigenaar zich binnen 1 jaar bij de vinder meldt, is de vinder verplicht om ervoor te zorgen dat het eigendom bij de eigenaar terecht komt.
Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze termijn wordt de vinder eigenaar van het voorwerp. De termijn begint op de dag nadat de vinder het voorwerp bij Stichting Stadswacht Helmond heeft gemeld.Meer info: http://stadswachthelmond.nl/gevonden-voorwerpen-2/

 

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,803 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *