Vrijwillige Terminale Zorg (LEVgroep) bestaat 25 jaar

In 2018 bestaat de Vrijwillige Terminale Zorg van de LEVgroep 25 jaar. Dit wordt gevierd met vrijwilligers en netwerkpartners op 27 september a.s. met een interactieve inspiratiesessie Emotionele veiligheid in de palliatieve zorg, verzorgd door lector Mantelzorg Deidre Beneken genaamd Kolmer.

De Vrijwillige Terminale Zorg begon 25 jaar geleden als onderdeel van de Vrijwilligerscentrale in Helmond. Nu is de dienst alweer jarenlang onderdeel van de LEVgroep.

De Vrijwillige Terminale Zorg is één van de vrijwilligersorganisaties in Nederland die terminaal zieken en hun familie thuis bij staat. Thuis sterven betekent dat de stervende in een vertrouwde omgeving zijn of haar leven kan afsluiten met diegenen die hem of haar dierbaar zijn. Het werk van de vrijwilligers is bedoeld als aanvulling op de zorg van familieleden en professionele zorgverleners. Vrijwilligers nemen enkele dagdelen de zorgtaak even over van de familie. Het motto van de Vrijwillige Terminale Zorg is ‘Er zijn’. De dienst wordt aangeboden in Helmond, Gemert-Bakel, Laarbeek, Deurne, Someren, Asten en Mierlo. Momenteel staan 21 vrijwilligers klaar om in te springen bij vragen om ondersteuning en in de afgelopen 25 jaar zijn in totaal zo’n 650 families geholpen.

Bij het vieren van het zilveren jubileum van de Vrijwillige Terminale Zorg wil de LEV graag stilstaan bij de rol en plaats van de dienst in het geheel van palliatieve terminale zorg vandaag en morgen. Die plaats is naast cliënt en mantelzorgers. Vanzelfsprekend worden de vrijwilligers deze dag speciaal in het zonnetje gezet.

Voor meer informatie over de Vrijwillige Terminale Zorg kunt u contact opnemen met de LEVgroep via 0492-598989.

 

Inspiratiesessie Emotionele veiligheid in de palliatieve zorg, donderdag 27 september, 15.00-16.30, Restaurant Inclusief, Montgomeryplein 6, Helmond.

Meer informatie: Lindi Jansen, Saske van Engeland, Ineke Folgerts, LEVgroep 0492-598989

1,326 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *