Normaal  gezien sta je voor een gesloten overweg of op het station te wachten. In beide gevallen hoop je dat de trein snel in zicht komt.
In Helmond duurt het wachten momenteel wel erg lang. Vier dagen rijden er geen treinen en is de overweg op de kanaaldijk Zuid-West ook nog eens afgesloten. Maar wat is dan de oorzaak hiervan?
Ditisonzewijk ging donderdagmiddag 12 juli een kijkje nemen en maakte een video-impressie  bij de overweg. Daar zijn de werkzaamheden rondom de spoorbrug in volle gang.
Maar ook elders op het traject tussen Helmond en Venlo wordt flink aan het spoor gewerkt.

Dit meldt ProRail: 

Vierdaagse spoorvernieuwing in Helmond
Samen met aannemer Swietelsky vernieuwt ProRail vanaf donderdag 12 juli delen van het spoor in Helmond. Ook worden er in het weekend geluidsschermen in Deurne geplaatst. Vanwege de werkzaamheden rijden er tot en met zondag tussen Eindhoven en Venlo geen treinen maar bussen.

 

Ter hoogte van de kruising met de Zuid-Willemsvaart worden dwarsliggers, spoorstaven en spoorstenen (ballast) vernieuwd om het spoor in goede conditie te houden. Het zorgt ervoor dat treinen comfortabel en veilig van het spoor gebruik kunnen blijven maken.

Geluidsschermen Deurne

In de nacht van vrijdag op zaterdag starten er ook werkzaamheden in Deurne(link is external). Daar worden over een lengte van 450 meter meerdere geluidsschermen geplaatst en over een lengte van 1000 meter raildempers. Dat doen ProRail en aannemer Strukton in opdracht van de gemeente Deurne die haar inwoners beter wil beschermen tegen het geluid dat afkomstig is van het treinverkeer. In totaal krijgt Deurne er dit jaar ruim 4 kilometer aan geluidsschermen bij.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden tussen Eindhoven en Venlo starten in de nacht van woensdag op donderdag 12 juli. Tot en met maandagochtend 16 juli 05:00 uur rijden er geen treinen maar bussen. Wij adviseren reizigers voor vertrek de NS reisplanner te raadplegen.
Bron www.prorail.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,273 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *