Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving

Stichting Draaiorgels Helmond presenteert Zondag 23 december, 4e Advent 14.00 tot 16.00 uur een sfeervol kerstconcert met Muziekvereniging Muzikale met het 60 tot 70 personen grote koor Chant’Oers. Een bijzonder concert in de Gaviolizaal.

De Gaviolizaal is in kerstsfeer getooid en het 4e kaarsje in de adventskrant zal branden op deze laatste zondag voor Kerstmis. Deze muziekvereniging en het koor zullen op deze laatste Zondag voor Kerstmis zowel afzonderlijk alsook samen een gezellig concert geven. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te zingen. De Muzikale heeft vorig jaar het Kerstconcert verzorgd met de zangroep Zingiz. Chant´ Oers gaf onder leiding van Dirigent Peter van Beijnum in april 2017 een meerstemmig concert in de Gaviolizaal. Een serieus concert schuwen zij niet waarbij vijf-stemmig  haalbaar is mede gezien het groot aantal mannen dat het koor rijk is. In mei 2017 gaven zij te kennen wegens de mooie ambiance het Kerstconcert in 2018 te willen verzorgen. Wegens het succes en het mooie van koor en Orkest zijn Chant´ Oers en de Muzikale bij elkaar gebracht om dit jaar een mooi en sfeervol concert te brengen. De naam Muzikale verwijst naar muziek maken en naar Ale, de benaming voor Aarle-Rixtel in het plaatselijke dialect. De Muzikale staat onder leiding van Dirigent Hubert Geurts. Het geheel zal evenals vorig jaar ondersteund worden door lichtbeelden passend bij de muziekstukken wat een extra dimensie geeft aan het geheel. Het concert zal ook livestream te zien zijn op HelmondTV via internet.

Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving.

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom.

Tot 6 januari 2019 hebben we mede i.v.m. de Kerstgroepen expositie, extra openstellingstijden op de woensdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Dus ook op 2e kerstdag hoeft u niet allen thuis te zitten maar kunt u terecht in de sfeervol ingerichte Gaviolizaal.

Kerstgroepen expositie

Tijdens onze openingstijden kunt u tot en met 6 januari 2019 ook nog terecht voor de Kerstgroepen expositie in onze expositieruimte. In deze ruimte zijn uit de verzameling van de familie Senders kerstgroepen uit landen van de hele wereld samengebracht.

De toegang tot concert en expositie is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van onze museale draaiorgels. Onze deskundige vrijwilligers staan klaar om u tekst en uitleg te geven over de orgels. Wilt u zelf actief zijn dan is het ook mogelijk uw draaiorgeldiploma te halen op “onze Klenne”. Verder kan men ook kijken naar de snaarinstrumenten en accordeoncollectie van Arie Willems met exemplaren meer dan 100 jaar oud. Heeft u een dorstige keel gekregen dan is er de horeca om u van een glaasje fris of een biertje te voorzien.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken.  Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond.

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

584 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *