Een week zonder vlees

Al weken waren de affiches van de Nationale week zonder vlees zichtbaar op o.a. de treinstations in Helmond. Op maandag 11 maart start de tweede editie van deze week en duurt tot de 17e. Het is een initiatief van de oprichter van De hippe Vegetariër, Isabel Boerdam en wordt ondersteund door meerdere partners uit de voedselindustrie. Een aantal bekende Nederlanders als Guido Weijers, Sophie Hildebrand, Jort Kelder en Kasper van Kooten doen ook mee.

Op hun website is te lezen dat ze samen vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. “Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten. Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld.” Op de website staan diverse gerechten ter inspiratie.

Volgens hen bespaart een volwassene die een week geen vlees eet:

  • 130 liter water: deze hoeveelheid water was anders gebruikt voor irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees.
  • 76 kilometer autorijden
  • 770 gram dierenvlees, zijnde gemiddeld 110 gram per dag.

Afgelopen week werd bekend dat steeds meer Nederlanders meer bewust zijn van de klimaatveranderingen, maar gelijktijdig het moeilijk vinden om minder te gaan vliegen of minder vlees te eten. Of dit bericht gunstig was of niet voor het succes van dit initiatief is moeilijk weer te geven. Net voor aanvang van de vleesloze week staat de teller van het aantal geregistreerde deelnemers op bijna 48.000.

353 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *