Weekend met landelijke turnwedstrijden bij HT’35 Helmond

In Sporthal Suytkade organiseerde turnvereniging HT’35 in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 maart de kwart- en halve finales voor divisie 2 en 3, maar ook kwalificatiewedstrijden voor de hoogste eerste divisie. Zaterdag plaatste instapper N3 Yara Timmers, zich bij de beste 12, ze werd zevende en dus mag zij 13 april in Rotterdam haar eerste NK turnen.

Op de foto achterste rij: Anne Dollekens, Anouk van Aerle, Dione de Vaan, Sophie Pagen. Voorste rij: Marieke Steijaert, Kirsten Bevers, Fenna Vestjens (Bron HT’35).

Instapper N2 Dana Vogels kwam helaas net tekort voor een plaats bij de beste 12, ze werd 15e. Yi Mei Matheeuwsen, een jaartje ouder en dus pupil-1 N2 werd vandaag 21e.
Als jeugd-1 N3 turnster stroomt Sophie Steuten dankzij haar 8e plaats naar de halve finale. Meyke Smits werd 14e. Bij de divisie 2 jeugd-2 eindigde Vieve Snoeks op het podium, een bronzen medaille voor haar. Ook Romy Hulsers (8e), Zoya Frumau (9e) en Pleun Vestjens (15e) gaan naar de halve finale. Inge Koolen eindigde als 16e.

Junioren Anouk van Aerle en Marieke Steijaert startten op balk, gevolgd voor vloer, sprong en brug.
Anouk eindigde keurig op een 5e plaats. Marieke eindigde als 20e.
De senioren startten op sprong met een gestrekte tsukahara voor Kirsten Bevers. Een val van balk maakte het nog even spannend, maar een mooie 4e plaats voor haar. Ook Anne Dollekens stroomt als 10e door naar de halve finale. Fenna Vestjens werd 12e, Sophie Pagen 13e en Dione de Vaan 16e.

Zondags de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Jeugd-1 N2 en hoogste eerste divisie junioren en senioren. Renske v.d. Vorst en Cleo Creutzburg (jeugd-1 N2) startten deze zondag strak op vloer, maakten mooie sprongen.. Cleo maakte de meerkamp netjes af en werd derde vandaag.  Renske plaatste zich nipt ook voor de halve finale.
Junioren Daphne Donkers en Sara Kloor turnden in de andere baan. Laura Kloor is afgelopen week helaas geblesseerd geraakt, maar wist zich op basis van haar eerste kwalificatie al zeker van de halve finale. Sara eindigde vandaag mede dankzij het hoogste punt op vloer, naar het zilver. Daphne eindigde als 7e. Beide hebben zich geplaatst.

In de laatste wedstrijdronde de senioren. Kim van Lierop turnde in baan 1. Zij startte strak op balk en ook haar vloeroefening zag er keurig uit, tot de landing van de laatste serie.. helaas kon ze haar wedstrijd niet afmaken, maar is wel geplaatst voor de halve finale.
Lara Teerlink en Tessa van de Kerkhof turnden in baan 2. Met een nieuwe brugoefening die netjes doorgeturnd werd, liet Tessa zien terug te zijn naar haar blessure. Brons voor haar vandaag. Lara eindigde met ruim 46 punten als 13e, ook zij is geplaatst voor de halve finale.

Komend weekend turnt Marnix Vereijken (senior divisie 2) in Purmerend een kwalificatiewedstrijd.
Meer informatie: www.ht35.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

468 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *