Er was veel te doen geweest over een schaatsbaan in Helmond. Wel of geen schaatsbaan, wel of geen sponsoren en dus geld of toch doorzetten? Maar nu is het een feit: Helmond heeft een schaatsbaan dus het word een mooie kersttijd. Helmonders op de schaats. Op de markt bij de kiosk is er dus een heuse baan gebouwd. Weliswaar niet zo groot als het Winterfestijn van enkele jaren geleden, maar er kan worden geschaatst.

Donderdag werd de schaatsbaan officieel geopend door Geert Blenkers en wethouder Stienen en deze bedankte ook zijn collega wethouder de Leeuw, die er ook aan mee geholpen had. Na de opening werden de bezoekers verrast door de Kerstman die even iedereen een fijne schaatstijd en vooral fijne kerstdagen kwam wensen. De kerstman is een man met een faam. Hij behaalde als kerstman vorig jaar de tweede plaats op de wereldkampioenschappen verkiezing van de kerstman van het jaar. Dus logisch dat hij het deze tijd erg druk heeft, en niet alleen in Helmond. En zoals te verwachten werd deze kerstman op zijn wandeling langs de ijsbaan talloze keren gevraagd door kinderen om op de foto te mogen. En hoe druk hij het ook had, hij nam voor iedereen de tijd voor een fotomoment. En tot slot was hij in zo’n goede bui dat hij zelfs wel een keer met de ijsmeester een rondje op de slee over het ijs wilde roetschen. Tot grote hilariteit en vreugde van de vele aanwezige pers.

De ijsbaan is open van 20 december tot en met 7 januari. ’s Morgens is er jeugdschaatsen en de ijsbaan is open tot 23:00 uur ’s avonds.

Ook is er een hele mooie fotoreportage gemaakt van de opening die u hier kunt bekijken.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,594 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *