Wereld suïcide preventie dag – 10 september 2019

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. Op 10 september is het ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’ (World Suicide Prevention Day). Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen.Mensen branden op 10 september om 20:00 voor het raam een kaars om steun te betuigen aan het voorkomen van zelfmoord, voor de dierbaren die door suïcide verloren zijn gegaan en voor de overlevenden van een zelfmoordpoging.Zelfmoord is een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Jaarlijks sterven een miljoen mensen door zelfmoord. Dat is meer dan het aantal mensen dat in oorlogen of bij terroristische aanslagen om het leven komt of vermoord wordt. In 2020 zal het aantal zelfdodingen tot 1,5 miljoen mensen per jaar zijn gestegen.Op de zaterdag voor Thanksgiving Day (eind november) is er een dag voor mensen die een naaste hebben verloren door zelfdoding: International Survivors of Suicide Day.Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfmoord en hun naasten en betrokkenen. Doel van deze dag (een initiatief van de International Association for Suicide Prevention (IASP) is het doorbreken van het stigma, zodat we elkaar kunnen helpen een wereld zonder zelfmoord mogelijk te maken.

Wat gebeurt er op 10 september?
##In Utrecht vindt het symposium Suïcidepreventie bij Jongeren plaats. Het NIP is aanwezig bij dit symposium (het symposium is volgeboekt, wel worden opnames gemaakt door 113 zodat u het achteraf kunt terugkijken).
##113 Zelfmoordpreventie publiceert een interactieve kaart met een overzicht van het aantal zelfdodingen in Nederland. Zie ook het overzicht over zelfdoding wereldwijd (IASP).
##In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme presenteert 113 Zelfmoordpreventie een factsheet. De factsheet is ook te downloaden via 113.nl/autisme.

biglogo-ggz

71 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *