Voor de Antoon van Dijkschool was het op vrijdag 17 mei een vrolijke en sportieve dag. Veel bekende gezichten van diverse organisaties waren naar de school gekomen voor een bijzondere opening van een nog bijzonderder sportproject.

Wethouder Harrie van Dijk vertelde in zijn openingswoord: “De Antoon van Dijkschool is de eerste locatie van vier bijzondere sportruimten ook wel E-fitzone genaamd, waar jongeren met een licht verstandige beperking kunnen sporten op een leerzame en gezonde manier. De E-fitzone is ingericht met digitale games waar zij op een speelse manier in beweging blijven.”

Het initiatief voor deze speciale sportprojecten komt van de Antoon van Dijkschool, de stichting ORO en de Bundelzorg met medewerking en ondersteuning van Jibb+ en Embedded Fitness (die de apparatuur leveren). De mensen van de van Antoon van Dijkschool, ORO en Bundelzorg worden door Jibb+ getraind en opgeleid om de sporters een goede begeleiding te geven.

Ad van den Brand is erg blij met deze projecten: “Nu kunnen de sporters het gamen en sporten combineren en blijven zij op een leuke manier toch in beweging en dat is het belangrijkste…”

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Berbel van Bree, algemeen manager van Jibb+

 

 

660 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *