• Nestkast metselen-diow-hch (14)
  • Nestkast metselen-diow-hch (16)
  • Nestkast metselen-diow-hch (11)

In het Arie Willemshof kwam een groot gezelschap op woensdag 31 oktober bij elkaar. Wethouder de Vries en afgevaardigde van het IVN, Ad Adriaanse, beiden getooid met een bouwvakkershelm heetten iedereen van welkom.  Een officieel momentje tijdens de bouwactiviteiten om aandacht te vragen voor het metselen van vijf nestkasten voor gierzwaluwen in de nieuwbouwhuizen.  Wethouder Erik de Vries  zou het eerste nestkastje plaatsen.

Het project werd mogelijk gemaakt met de subsidie van de provincie, die de vijf grootste steden van Brabant(de B5), de gelegenheid bieden om vogels en vleermuizen in hun regio meer onderdak te bieden. Dit gebeurde in samenwerking van provinciebestuur, het IVN, de zoogdierenvereniging en corporatie Woonbedrijf.

Omstreeks elf uur begaven de genodigden zich via een paar smalle trappen naar de bovenkant van het nieuwe woonblok. Daar heeft de wethouder met veel voldoening de eerste nestkast ingemetseld. Hij is erg tevreden over de uitbreiding van nestkasten omdat hij het een zeer goede zaak vindt dat de vogelstand op deze manier wordt bevorderd.

901 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *