Wethouder Smeulders genomineerd als beste bestuurder van Nederland

De Helmondse GroenLinks-wethouder Paul Smeulders is genomineerd als beste bestuurder van 2017. Daarmee is Smeulders één van de tien kanshebbers om Wim van de Donk op te volgen. De Brabantse Commissaris van de Koning won deze  prestigieuze prijs van het weekblad Binnenlands Bestuur in 2016 en volgde daarmee de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb op. Smeulders was in 2016 ook genomineerd. Het is daarmee het tweede jaar op rij dat Smeulders kans maakt op deze prestigieuze titel.

Paul Smeulders is sinds 2014 wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken in Helmond, een functie die hij combineert met een parttimebaan bij Natuurmonumenten. Als wethouder liet hij al snel van zich horen. Als portefeuillehouder Financiën leidde hij een bezuinigingsoperatie van 13 miljoen euro. Daarnaast is hij namens het Helmondse college van B&W verantwoordelijk voor de realisatie van ‘Brainport Smart District’: een nieuwe wijk van ca. 1.500 woningen die de ‘slimste’ van de wereld gaat worden. Niet alleen ‘slim’ op het gebied van woningbouw en duurzaamheid, maar ook op het vlak van mobiliteit, veiligheid, gezondheid en sociale samenhang.

In Helmond staat hij echter vooral bekend als wethouder die duurzaamheid op de kaart zet. Zo organiseerde hij een driedaagse klimaatconferentie, waar 120 Helmonders een ‘Versnellingsagenda Duurzaamheid’ hebben opgesteld met als doel: Helmond klimaatneutraal in 2035. Mede in dat kader sloeg Smeulders in oktober 2017 de handen ineen met Helmondse woningcorporaties, bedrijfsleven en nuts- en energiebedrijven. Zij hebben afgesproken om nieuwbouw én bestaande bouw aardgasvrij te maken.

Smeulders: “Idealen helpen verwezenlijken, dat is de reden dat ik politiek actief ben. Toen ik in 2014 begon, wilde ik een bevlogen en betrouwbaar bestuurder zijn. En bovendien vind ik het ontzettend belangrijk dat wij als gemeentebestuur toegankelijk zijn voor alle Helmonders. Dat we laten zien wat we doen, en vooral ook: waarom we dat doen. Vóór de stad, maar vooral: samen mét de stad. Duurzaamheid is in onze stad – mede dankzij onze inwoners – in een hogere versnelling gekomen. Dat brengt een klimaatneutraal Helmond in 2035 een stuk dichterbij.”

Nominatie Binnenlands Bestuur

Net als in 2016, bereikt Smeulders ook in 2017 de top 10 van Beste Lokale Bestuurders. ‘Een geboren netwerker’, aldus één van de stemmers. Smeulders schreef geschiedenis toen hij de gemeentebegroting unaniem door de raad kreeg in Helmond, iets wat geen van zijn voorgangers is gelukt. Daarnaast wist hij afgelopen bestuursperiode ook tot een ambitieuze duurzaamheidsaanpak te komen; Smeulders maakte afspraken om Helmond onder andere aardgasvrij te maken. Hij wordt gewaardeerd vanwege de wijze waarop hij ondernemers, bewoners en het maatschappelijk middenveld weet samen te brengen én om zijn gebruik van sociale media. Dit maakt hem tot een toegankelijke wethouder voor burgers.

Het unieke aan deze verkiezing van Binnenlands Bestuur is dat collega-bestuurders en politici hun vakgenoten nomineren. Uit die eerste ronde, waaraan bijna 1.000 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is Smeulders als genomineerde uit de bus gekomen. De komende week kan iedereen via de website www.bestebestuurder.nl stemmen op de tien genomineerden. De winnaar wordt op 18 januari bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Brabantse provinciehuis.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,836 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *