Oud-bewoner en kinderen uit de wijk verrichten eerste sloophandelingen

De Helmondse Annawijk ondergaat een flinke wijkverbetering. Een van de projecten waar dat het eerst zichtbaar is, wordt de Postelstraat. Daar maken oude woningen plaats voor energiezuinige nieuwbouw. Samen met omwonenden, gemeente, andere betrokken partijen, maar vooral de jeugd van de wijk, luidde woningcorporatie woCom dinsdag de start van de wijkvernieuwing feestelijk in.

Verleden en toekomst komen samen

Waar aan de ene kant de kinderen staan te popelen om 8 woningen aan de Helmondse Postelstraat te slopen voor nieuwbouw, nemen aan de andere kant oud-bewoners afscheid van een stukje woongeschiedenis. Dinsdag kwamen verleden en toekomst van de Annawijk letterlijk samen. Een toekomst die vorig jaar al begon toen gemeente Helmond, Belangengroep, LEVgroep, bewoners en woningcorporatie woCom startten met plannen maken voor de Annawijk. Plannen die geleid hebben tot een wijkontwikkelingsplan dat in november ondertekend wordt door alle betrokkenen.

Sloop 8 woningen Postelstraat

Dinsdag liep de woningcorporatie op de uitwerking van dit plan vooruit door te starten met de sloop van de eerste van drie woonblokken. De oud-bewoners van de 8 woningen aan de Postelstraat zijn allemaal verhuisd en op een goede plek terechtgekomen. Laurens Hendriks, de oud-bewoner die met 28 jaar het langst in dit blok woonde, mocht in de bouwkraan de eerste sloophandelingen verrichten. Daarvoor hadden 7 kinderen (“de toekomst van de wijk”) de sloop symbolisch gestart door twee met papier beplakte deuren met hamers in te slaan.

Nieuwbouw voor en door wijkbewoners

“Na de sloop gaat woCom nieuwbouw terugzetten,“ vertelt Marion Vereijken, projectleider Wonen bij woCom. “Wat dit gaat worden, staat nog niet vast. Samen met een kleine groep wijkbewoners bekijken we wat er terug moet komen en voor welke doelgroep. Een bureau dat gespecialiseerd is in samen met bewoners stedenbouwkundig en architectonisch plannen te maken, begeleidt hen daarbij. We kijken samen naar het aantal woningen, wat voor soort woningen het worden en waar die woningen straks moeten staan op de lege plek. Daarna wordt gekeken hoe de woningen eruit moeten zien. Wat wel al zeker is, is dat de nieuwe woningen aardgasvrij en nul-op-de-meter zijn.” In september 2019 verwacht woCom met de bouw te starten.

©Foto’s, Henk van Dijk 

1,051 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *