Wilgen in het Goor geknot door de vrijwilligers en leden van het IVN

Het was erg mooi weer op zaterdag, 23 februari, toen de vrijwilligers en de leden van het IVN bij elkaar kwamen bij het terrein van het Gilde St. Antonius Abt. Vanuit de Heeklaan de natuur in gekeken staan er aan de slootkant vele wilgen met een “kapsel” dat hoognodig weer eens gesnoeid moest worden. Een knotwilg die niet geknot word, zal splijten op den duur en dan overleeft die niet.

Het onderhoud aan deze waardevolle bomen is een arbeidsintensief karwei en de gemeente heeft natuurorganisatie IVN bereid gevonden dit werk samen met vrijwilligers te doen.

Iedereen die zin had om in de natuur aan de bomen te werken mocht meehelpen. Er was dan ook een gezellige groep samengekomen om voor dit stukje natuur onderhoud bij te dragen.

Soms kon er vanaf de grond makkelijk takken geknipt woorden maar ook waren er spektakelstukken nodig om , staand op een ladder in de sloot, de bomen tot in hun kruin te kunnen snoeien.

Frans Schamper (beter bekend als “opa Frans”) kan zo mooi vertellen over het Groot Goor dat hij staand op een ladder met een zaag in de hand, zijn passie predikte over dit mooie stukje Helmondse natuur.

De sfeer was goed en met het zonnetje aanwezig was het aangenaam toeven in het Goor.

Toen de wilgenknotters pauze hielden was er voor iedereen soep en broodjes gemaakt door Miriam de Jong samen met enkele andere dames.

Verschillende mensen namen ook wat mooie takken mee die afgeknipt waren. Want in huis zijn die wilgenkatjes ook zo mooi in een vaasje.

Voorlopig kunnen de wilgen er weer een tijdje tegen. Goed werk, IVN en andere vrijwilligers. Wat is Helmond toch mooi dankzij jullie.

 

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

427 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *