Willem van Zee nieuwe dirigent Helmonds Muziek Corps

Terwijl sterrenkok Jermain de Rozario in mei tot winnaar werd uitgeroepen bij de eerste Helmondse Maestro van het Helmonds Muziek Corps, werd er achter de schermen ook daadwerkelijk gezocht naar een echte nieuwe dirigent voor het harmonieorkest. Die zoektocht leidde tot de benoeming van Willem van Zee, die vanaf 1 augustus het orkest leidt.

Van Zee (49) woont in Arkel en studeerde trompet en hafa-directie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij heeft sinds 1996 een groot aantal orkesten gedirigeerd, verschillende projecten en theaterproducties gedaan en samengewerkt met een aantal vermaarde solisten. Op dit moment is hij vaste dirigent bij Harmonie OLTO uit Loenen, Ons Genoegen uit Rhenen, het Open Fanfare Orkest en Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel.

Hij heeft veel zin om met HMC aan de slag te gaan. “Het is een mooie uitdaging om met dit orkest te werken, het heeft veel potentieel. We gaan hopelijk samen veel mooie en uitdagende muziek maken,” aldus Willem van Zee na de eerste repetitie in augustus. “En vooral ook veel plezier hebben op de dinsdagavonden; we hebben immers veel vaker repetitie dan een concert!”
Willem van Zee als dirigent in actie zien? Dat kan op zondag 27 oktober als het HMC een concert geeft i.s.m. Zanggroep Pabo in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis.

415 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *