Wilt u iets betekenen voor uw wijk?

De Wijkraad Mierlo-Hout bestaat uit vrijwilligers, die een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid binnen de wijk. Dit probeer je te bereiken door samen te werken met buurtverenigingen, buurtpreventieprojecten, K.B.O., gemeente, scholen, verenigingen, LEV – groep, parochie, politie, enz.

Een bestuursfunctie bij een Wijkraad is een mooie taak. Je bent vanaf het begin betrokken bij allerlei ontwikkelingen in je eigen wijk en je merkt, dat jouw inzet meerwaarde heeft voor het wel en wee van de individuele wijkbewoners. Echte maatschappelijke betrokkenheid dus. Jouw inzet helpt de wijk verder vooruit.

Iedere enthousiaste vrijwilliger, jong of oud is van harte welkom. Enthousiasme en interesse voor alles wat er gebeurt in de wijk is een voorwaarde. Wil je iets betekenen voor de wijk Mierlo-Hout? Wellicht ben je dan geïnteresseerd in een functie binnen de wijkraad. Ben je benieuwd wat een bestuursfunctie inhoudt, stuur dan een mail naar secretariaat@wijkraadmierlohout.nl voor een afspraak.

Waar is de wijkraad allemaal bij betrokken

In de afgelopen jaren heeft de wijkraad voor Mierlo-Hout in samenwerking met diverse  instanties en met behulp van vele vrijwilligers belangrijke zaken aangepakt. Voorbeelden zijn o.a.:

 • Mede dankzij de wijkraad is er een mooi en inmiddels drukbezocht wijkcentrum gerealiseerd: Wijkhuis De Geseldonk.
 • Jeugd en jongeren krijgen volledige aandacht. Denk aan “the Cave” op de woensdagmiddagen in de Geseldonk the Cave aan de druk bezochte Minor frisfeesten voor de jeugd van 13-17 jaar  en aan de jeugddisco voor de oudere basisschooljeugd.
 • Er is een mooi netwerk van buurtverenigingen en buurtpreventieprojecten die mede worden ondersteund door de wijkraad.
 • In het afgelopen jaar is onder de vleugel van de wijkraad Mierlo-Hout een dekkend netwerk van AED – apparaten in gebruik genomen. De gemeente Helmond heeft aangegeven deze pilot over heel Helmond te willen uitrollen.
 • Er is een historische wandelroute in ontwikkeling en er is aandacht voor de aankleding van de wijk.
 • Momenteel wordt er druk gewerkt aan een nieuwe sportaccommodatie in Mierlo-Hout, het aanpassen van de kinderspeelplekken en het bewegen voor volwassenen.
 • Een van de nieuwe speerpunten is de reconstructie van de Mierloseweg, waar inmiddels vergevorderde plannen zijn. Met inspraak van de wijkraad, O.V.M.H., buurtbewoners, betrokken winkeliers en buurtvereniging “Apostelwijk”.
 • Samen met vele organisaties, die binnen de wijk actief zijn, proberen we de leefbaarheid voor de individuele wijkbewoners te verbeteren.
 • Jaarlijks organiseert de wijkraad de “Nieuwjaarsbijeenkomst” en de verkiezing van de “MierloHoutenaar”.
 • De “Commissie Mantelzorg” organiseert het komende jaar vier bijeenkomsten om mantelzorgers en ook andere wijkbewoners te informeren.
 • Samen met “Stichting Mierlo – Hout in Actie” zijn we betrokken bij het project voor lichtdementerenden in de “Huiskamer” van de Geseldonk.
 • Samen met “Stichting Mierlo – Hout in Actie” en “Stichting Wijkhuis de Geseldonk” financieren we vanaf 2018 het jaarlijkse “Wapenfeest” voor vrijwilligers uit de wijk.

2,080 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *