De WSB bestaat vijfentwintig jaar en dat is een complimentje waard. Het windsurfen is populair maar wordt zoetjesaan steeds populairder. Ook het kitesurfen  is steeds meer in trek. Eigenlijk kan men het niet vergelijken want Kitesurfen gaat met hoge sprongen.

Op Berkendonk was op zaterdag 22 juni een surfdag vanwege het 25-jarig bestaan van de Windsurfing Berkendonk en kon men genieten van trainingen en workshops. Het thema was bewegen en de combinaties op het water. BSW heeft momenteel ongeveer honderdvijftig leden van tien tot tachtig jaar. De lessen worden gegeven door vrijwilligers en de opkomst vandaag, de 22e juni, was bijzonder goed te noemen. Onder het muziekgeluid van het Infected festival was het aangenaam surfen.

Voor de beginnelingen waren leuke, leerzame lessen samengesteld en was het op het water bij de praktijklessen wel een dolle boel. Want de ene na de andere plonsde pardoes van de plank het water in. Hilariteit alom. Twee Duitse jongens die bij BSW trainingen en opleidingen hadden gevolgd, hadden zoveel ervaring dat zij onderhand op hoog niveau konden meesurfen. Vanwege de vriendschap met BSW waren zij vandaag aanwezig om demonstraties te geven en iedereen keek bewonderend naar hun verrichtingen. Na afloop van de surfdag werd er een barbecue gegeven voor de leden. Het was een mooie dag waar veel geleerd en gelachen werd. En dat maakt een evenement zo mooi…

Verslag en fotografie: Hans Choufour

er

708 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *