Op de avond van 3 oktober was er veel ‘reuring’ in Brandevoort! Wat was er nou te doen?

Met de ondersteuning van 7 agenten van de vrijwillige politie, 2 wijkagenten en 2 boa’s vanuit de stadswacht zijn de 20 vrijwilligers van de buurt- en WhatsApp-preventie in teams de wijk in gegaan.

Het hoofddoel van de actie was het signaleren van situaties welke een inbraak kunnen vergemakkelijken. Bij zulke situaties kan je denken aan openstaande ramen en deuren maar ook zaken als opklimmaterialen welke voor een inbreker voorhanden ligt. Tevens is er gekeken naar auto’s welke niet afgesloten waren en bepaalde delen van de woning welke slecht verlicht waren. Bij elke aangetroffen situatie is er aangebeld bij de bewoner om het gesprek aan te gaan, op het moment dat er niemand werd aangetroffen is er een ‘wit voetje’ achtergelaten, hierop staat de tekst: “Deze voetstap had van een inbreker kunnen zijn”. Juist richting de winter wordt het steeds eerder donker, een perfect moment voor inbrekers om aan de slag te gaan. Door deze actie is geprobeerd om inwoners bewust te maken over deze situaties en hier in het vervolg dus anders mee om te gaan.

Naast zaken welke een inbraak kunnen vergemakkelijken, is er ook gekeken naar zaken welke de veiligheid en leefbaarheid niet ten goede komen. Zaken als kapotte straatverlichting of slechte stoepen zijn meegenomen in de ronde. Overige zaken welke voor de politie of stadswacht zijn, zijn na de actie verzameld waarop vervolgens actie kan worden ondernomen.

Een greep uit de constateringen van twee delen van de wijk:

  • 11 openstaande garagedeuren
  • 64 openstaande tuinpoorten
  • 71 openstaande auto’s
  • 32 niet afgesloten fietsen
  • 6 openstaande deuren van de woning
  • 7 openstaande ramen van de woning
  • 24 overige diefstal-gevoelige zaken welke niet afgesloten waren (aanhangers e.d.).

 

Verder zijn er ook vele zaken aangetroffen die ervoor kunnen zorgen dat een inbreker makkelijk ‘zijn werk’ kan doen, denk hierbij aan diverse opklimmaterialen als bankjes, trappen en kliko’s.

Ook op het gebied van verlichting rondom woningen en in brandgangen valt iets te halen. Er zijn vele donkere plekken aangetroffen, iets wat voor inbrekers natuurlijk ideaal is!

Met nagenoeg alle bewoners is gesproken over het geconstateerde feit, de meeste beloven dan ook verbetering in de toekomst. De actie is dan ook als zeer prettig  en succesvol ervaren.


Meer-Brandevoort-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.brandevoort.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brandevoort
Twitter: @Brandevoort_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,491 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *