Woning leeftijdsbestendig maken met hulp van Blijverslening

Inwoners van Helmond die hun woning willen aanpassen zodat zij er op latere leeftijd kunnen blijven wonen, kunnen vanaf nu een beroep doen op de Blijverslening van de gemeente Helmond.

 

De inwoners van Nederland en ook van Helmond, worden steeds ouder. Veel inwoners willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De overheid stimuleert dat ook, zolang het voor de inwoner verantwoord blijft.

Wanneer zelfstandig wonen door acute medisch redenen lastig wordt, kunnen mensen vaak een beroep op de WMO doen om de woning aan te passen. Met de Blijverslening kunnen inwoners nu ook, vooruitlopend op een zorgvraag in de toekomst, hun huidige woning al in meer of mindere mate geschikt maken om er ook op latere leeftijd te kunnen blijven wonen. De Blijverslening biedt de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk rentepercentage geld te lenen om deze aanpassingen te kunnen betalen.

De blijverslening is tot 1 november 2018 beschikbaar voor inwoners.

 

Koop- en huurwoningen

Inwoners (of partners van) die jonger zijn dan 76 jaar, kunnen in aanmerking komen voor de lening. Daarbij maakt het niet uit of het om een eigen woning of huurwoning gaat. Bij een huurwoning hebben de bewoners wel toestemming nodig van de verhuurder om aanpassingen te doen.

 

Meer informatie

Inwoners met interesse kunnen voor meer informatie terecht op www.helmond.nl/blijverslening. Daar vinden zij alle voorwaarden en toepassingen en lezen zij hoe zij een lening kunnen aanvragen.

2,637 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *