Woon je pas in Helmond? Ga dan met het IVN op pad in de schitterende natuur van deze stad.

Op zondag 6 mei is er weer een IVN-Publiekswandeling. Dit keer in de Warande en Eenselaar.

Ken je Helmond en omgeving nog niet?

Zoek de uitdaging om je stad en haar natuur te leren kennen.

Om 14.00 uur start de gratis wandeling van ongeveer twee uur door de Warande en Eenselaar.

Het verzamelpunt is bij de parkeerplaats van paviljoen de Warande, De Kluis 2, 5707 GP Helmond (ingang vanaf Aarle-Rixtelseweg). Het is ca. 4 km. Opgave vooraf is niet nodig.

 

Niet alleen de nieuwe inwoners van Helmond zijn welkom, maar natuurlijk iedereen die houdt van even lekker buiten zijn in de frisse lucht. Als je samen met gidsen een natuurgebied ingaat, zie je zoveel meer!  De IVN-gidsen van deze middag (Anne en Fried) zullen hun kennis graag met je delen.

De natuur bruist begin mei. Bomen en struiken zitten vers in het nieuwe blad of lopen nog uit. De planten in de bermen en aan de oevers van de loop komen uitbundig in bloei en trekken op zonnige dagen veel insecten.

Aan de rand van Helmond ligt ons mooie stadspark de Warande. Vroeger was het een besloten jachtterrein, nu een heerlijk park om te recreëren en doorheen te wandelen.

Vanuit de Warande gaan we verder naar de zandrug ‘de Eenselaar’, waterscheiding tussen de Goorloop en de Stiphoutse Loop. Ook hier liggen een aantal mooie paadjes op je te wachten.

Langs de oever van de meanderende Stiphoutse loop zijn wissels te zien van dieren die de loop regelmatig oversteken.

20180506 Vossendrol

Hoe was het hier vroeger?

Het is duidelijk dat het gebied rond de Eenselaar generaties lang is bezocht door rondtrekkende jagers-verzamelaars die er voor korte of langere tijd verbleven. De kleine percelen in dit gebied zijn eeuwenlang in gebruik geweest door inwoners van Stiphout.

 

De gidsen nemen je mee op een wandeling door een gevarieerd landschap met gevarieerde verhalen. Je bent heel erg welkom! Elke keer weer sluiten nieuwe mensen zich aan bij onze wandelingen. Dat vinden we fijn. Als IVN laten we graag iedereen de natuur beleven en ervaren.

 

Voor meer info: Anne Regts tel. 0492-477392 ivnhelmond@gmail.com

Of ga naar de site ivn.nl/helmond

 

372 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *