Workshop-aanbod voor vrijwilligers uitgebreid

Het aanbod van workshops voor vrijwilligers is uitgebreid. Kijkend naar de behoefte van vrijwilligersorganisaties en verengingen zijn nieuwe workshops en trainingen ontwikkeld. O.a. op het gebied van werven van vrijwilligers, communicatie, vrijwilligersbeleid en presenteren. Alle trainingen worden verzorgd door professionals van LEVgroep en zijn doorgaans gratis voor vrijwilligers uit de gemeenten waar LEVgroep actief is. Het totale aanbod is te vinden op www.lerenmetlev.nl/vrijwilligers    

“Veel maatschappelijke organisaties, verenigingen en bewonersinitiatieven zijn op zoek naar vrijwilligers. We hebben daarom trainingen opgezet ‘Werven van vrijwilligers’ en ‘Wervende vacatures schrijven’. De reacties van de deelnemers waren zeer positief, reden om ze komende periode nogmaals aan te bieden”, vertelt Renske Bartels van Leren met LEV/Vrijwilligerswerk Helmond.

De komende periode biedt leren met LEV o.a. de volgende workshops aan:

  • 5 februari Vrijwillligerswerk Goed Geregeld (Best)
  • 11 februari In veilige handen (Son en Breugel)
  • 13 februari Fondsenwerving (Helmond)
  • 19 maart Social media voor beginners (Helmond)
  • 21 maart                Spreken in het openbaar (Geldrop)
  • 16 april Werven van vrijwilligers (Helmond)
  • 14 mei Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties (Helmond)
  • 25 juni Moeilijke gesprekken, hoe doe je dat? (Helmond)

Aanbod op aanvraag

Naast de geplande workshops en trainingen, is het ook mogelijk om bij voldoende belangstelling over andere onderwerpen een training aan te bieden. Ook hiervan staan er diverse op leren met LEV.  “Suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom. Deelnemers van de training ‘Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties’ gaven aan dat ze het lastig vinden om gesprekken te voeren met vrijwilligers die niet goed op hun plek zitten. Daar zijn we nu een training voor op aan het zetten die we in juni van dit jaar aanbieden”, vertelt Rosanne Muileboom van Leren met LEV/Vrijwilligerswerk Helmond.

Meedoen?

Aanmelden kan via de website www.lerenmetlev.nl/vrijwilligers. Met vragen kun je contact opnemen met Rosanne Muileboom, rosanne.muileboom@levgroep.nl, telefoon 06 14 89 02 91 of Renske Bartels, renske.bartels@levgroep.nl, telefoon 06 89 97 06 53 .

 

Op www.lerenmetlev.nl vind je naast trainingen voor vrijwilligers ook trainingen voor inwoners en beroepskrachten.

110 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *