Workshop ‘rekenen aan energiebesparing in Helmond’

Energiehuis Helmond organiseert een tweetal workshops voor mensen die willen rekenen aan de mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame energie voor uw eigen woning. Wat kan er, wat bespaar ik, wat is een aannemelijke indicatie van de kosten? Voor mensen die een goede onderbouwing willen voor de keuzen die ze overwegen. U neemt uw laptop mee en gaat –  na een toelichting van ons – zélf aan de slag. Met hulp van onze deskundige vrijwilligers. Er is plaats voor 8 deelnemers.

Wat gaan we doen?

We gaan werken met de Energiebesparingsverkenner. Dat is een programma dat is ontwikkeld in opdracht van de rijksoverheid (RVO). Ed Weenink, vrijwilliger van Energiehuis Helmond en deskundig op dit gebied, neemt u mee in dit programma. Hij vertelt over de achtergrond en legt uit hoe het programma werkt.

Wat leert u ervan?

De Energiebesparingsverkenner toont u de vele energiebesparingsmogelijkheden voor een woning en berekent direct uw financiële voordeel. Het programma biedt twee mogelijkheden. De Verkenner Hoge Ambities biedt een eerste beeld hoe woningen of wijken energieneutraal of aardgasvrij te maken. De reguliere verkenner biedt inzicht in het realiseren van labelsprongen tot A van één woning of meerdere woningen.

Waarom zou u meedoen?

‘Leer uw eigen huis kennen’ is een belangrijk motto dat Energiehuis Helmond. Want als je maatregelen voor besparing wilt nemen is het van groot belang de huidige situatie goed te kennen. Hoe goed is uw woning geïsoleerd? Hoeveel gas (warmte) en elektriciteit gebruikt u? op deze manier kunt u komen tot een plan om – eventueel stapsgewijs – de juiste maatregelen in de juiste volgorde te nemen.

Wat moet u  doen ter voorbereiding?

Om goed te kunnen werken moet je gegevens van de woning hebben. U kunt bij ons het formulier aanvragen waarop staat welke gegevens nodig zijn. En: u heeft een laptop met wifi-verbinding nodig om zelf bij ons aan de slag te gaan.

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden via de website van het Energiehuis.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

871 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *