• Workshop logo (1)
  • Workshop logo (4)
  • Workshop logo (6)

De Helmondse Stadsgalerij is onlangs verhuisd naar de Heistraat waar de prachtige werken van Gerrit van Neerven tentoongesteld staan.

De Stadsgalerij had op dinsdag 16 oktober in samenwerking met de museumdocent een leuke middag georganiseerd waar de kinderen tijdens een gezellige workshop konden leren om te werken met hout en daarna hun creatie te schilderen.

De bedoeling was dat de kinderen een vogelhuisje konden maken en die daarna mooi schilderen. Gezien de leeftijd van de aanwezige kinderen waren er al voorgezaagde delen klaargemaakt en met behulp van Gerrit van de stadsgalerij werden de delen omgetoverd tot vogelhuisjes.

Gerrit verzorgde zelf het timmerwerk maar de kinderen moesten het huisje wel zelf mooi schilderen. Verbazingwekkend was het hoe de kinderen netjes en precies binnen de lijntjes schilderden met de meest fantasierijke kleuren.

Als assistente voor de kinderen was ook Maartje Vos aanwezig die enige tips en aanwijzingen gaf. En helemaal trots stonden de gezichtjes van de kinderen toen zij hun  kunstwerken lieten zien aan de aanwezige volwassenen.

Daarna werden de vogelhuisjes even in een schuurtje gezet om goed te laten drogen.

Wat waren de kinderen blij toen ze te horen kregen dat ze hun huisje mee naar huis mochten nemen. Het was een eenvoudige workshop waar je kinderen al heel gauw tevreden kon krijgen…

Het is de bedoeling dat deze workshops vaker gehouden zullen worden.

De locatie waar deze middagen worden gehouden is in de Heistraat in de Stadsgalerij op nr. 125.

 

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

1,446 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *