Workshops Valpreventie in Brouwhuis en Mierlo-Hout

Achtereenvolgens verzorgt JIBB op woensdag 14 november in de wijk Brouwhuis en dinsdag 20 november in Mierlo-Hout de workshops valpreventietraining.
Deze workshop is speciaal voor geïnteresseerden die willen leren omgaan met en voorkomen van vallen.

Valpreventie-oefenparcours
Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van een valpreventie-oefenparcours, waarbij we men zich richt op het trainen van het balansvermogen door middel van nabootsingen van dagelijkse valgevaarlijke situaties. Het parcours bestaat uit een aantal aspecten zoals obstakels passeren, verplaatsen op verschillende ondergronden, reiken en grijpen en verplaatsen in verschillende richtingen.

Locaties en tijden
Woensdag 14 november vindt de workshop plaats bij Savant Rivierenhof (Hof Bruheze 16 in Helmond) van 14.45 tot 16.00 uur. Bij deze workshop is ook een fysiotherapeut van YORBODY FYSIOTHERAPIE aanwezig. Hij vertelt deze middag meer over hoe belangrijk het is om te bewegen, hoe risico’s te verminderen op vallen en over Comorbiditeit (ouderen met valangst of met impulsief gedrag hebben meer kans om te vallen).

Op dinsdag 20 november is de locatie van de workshop bij Judovereniging Mierlo-Hout (Tarbotstraat 16 in Helmond) en vindt plaats van 14.30 – 15.30 uur.

Gratis deelname
Deelname aan de workshop is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De workshop wordt verzorgd door onze buurtsportcoaches Chaib el Maach en Sophie Pennock.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

952 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *