Zanggroep Pabo wint Beste Podium Presentatie Prijs

Tijdens de 15-jarige jubileumeditie van de Fendert Zingt heeft Zanggroep Pabo de beste Podium Presentatie Prijs in ontvangst mogen nemen. Tevens kreeg ze een eervolle vermelding als “Feel Good Factor”. De Fendert Zingt is een korenfestival georganiseerd door Stichting EduVox en BALK, voor koren en vocal groups in de regio Zuid-Nederland. De deelnemende koren en vocal groups worden beoordeeld door een professionele jury. Deze vind jaarlijks plaats in Zevenbergen. Thema van de Fendert Zingt 2018 was Hard Rock & Heavy Metal. Hier is speciaal een nieuw muzieknummer voor aangeschaft; Over The Hills And Far Away. Dit arrangement werd door zowel het Pabo-Koor als door Pabo-Junior gebracht onder begeleiding van onze eigen Pabo-Band.

Zanggroep Pabo mocht als laatste van 14 koren zich presenteren als gehele vereniging. Tijdens de aankondiging gaf de presentator, Sander Gieling, al aan hoe bijzonder het is dat een koor uit Helmond zich als voorbeeld kan stellen voor koorwereld Nederland. Hiermee doelde hij erop dat het steeds moeilijker is om nieuwe jonge leden in je vereniging te krijgen. Door de combinatie van Pabo-Junior en het Pabo-Koor, creëer je een vervolg waardoor leden van Pabo-Junior doorgroeien naar het Pabo-Koor. Uniek is dan ook dat zij begeleid worden door de eigen Pabo-Band. Zowel samen als apart kan je veel van je laten horen. Voor Pabo-Junior was het extra spannend, zij namen voor de eerste keer deel aan een korenfestival. Zodra het optreden begon, zat de sfeer er al gelijk goed in bij het publiek. Toen het thema nummer, Over The Hills And Far Away werd uitgevoerd, voegde Pabo-Junior zich bij het Pabo-Koor. Op dat moment reageert de zaal met een oorverdovend applaus. Het publiek wordt gaande weg steeds enthousiaster, zo ook de juryleden. Wat een feest. Kippenvelmomenten zijn dit. Als je dan van de jury de beste Podium Presentatie Prijs als vereniging in ontvangst mag nemen, dan ben je daar ontzettend trots op. Een rijke beloning op het harde werken van allen.

Het volgend optreden staat gepland op zondag 24 juni 2018 om 14.00 uur in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27-b. We hopen je daar te mogen ontmoeten en ook daar gaan we zeker weer iets moois neerzetten, dus noteer de datum alvast en hou onze Facebookpagina in de gaten.

 

1,987 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *