Zilveren Gheynspark krijgt zesde infobord uit historische route in Mierlo-Hout

De commissie Historisch Bewustzijn van de wijkraad Mierlo-Hout heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om te komen tot een historische route door Mierlo-Hout. Enkele borden werden eerder al onthuld: in de wijk Ashorst bij de Schaar, in de Apostelwijk bij de Apostelhoeve en de waterput, bij het Herdenkings- en bevrijdingsmonument op de hoek Houtse Parallelweg en Hoofdstraat, het bord bij de St. Luciakerk, op de plek van de tijdelijke graven van de Britse militairen in de Slegersstraat en tegenover het Alphonsus, waar vroeger het liefdegesticht van de zusters heeft gestaan. Op zaterdag 15 december om 14.00 uur wordt het nieuwe bord onthuld in het Gheynspark. Iedere belangstellende is welkom om de onthulling bij te wonen.

Het bord is gemaakt ter ere van de viering van het 25-jarig bestaan van de buurtvereniging Gheynspark. Leden van de buurtvereniging krijgen een uitnodiging om samen te genieten van een feestelijke buurtlunch en om 14.00 uur volgt dan in aanwezigheid van vele genodigden en belangstellenden de officiële onthulling. Het bord vertelt een stukje geschiedenis over het onderwijs in Mierlo-Hout. Daarbij wordt de inmiddels afgebroken LHNO Regina Pacis speciaal genoemd mede vanwege de oude mozaïekkunst vervaardigd door de Mierlose kunstenaar Hein van den Boomen.
Het informatiebord wordt onderdeel van de historische route door Mierlo-Hout en is financieel mede mogelijk gemaakt door de wijkraad Mierlo-Hout, gemeente Helmond, de Rabobank Helmond en de Heemkundekring Myerle. De commissie heeft nog plannen voor enkele nieuwe borden in de wijk.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

815 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *